Ευθ. Λέκκας: Κανονική μετασεισμική ακολουθία στα Ιωάννινα

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 15:01
UPD:15:03
MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
A- A A+

Κανονική μετασεισμική ακολουθία στα Ιωάννινα διαπιστώνει ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), αναφερόμενος στον χθεσινό σεισμό στην ευρύτερη περιοχή.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», o κ. Λέκκας σημείωσε ότι η σεισμική δόνηση, που έγινε αισθητή και πέρα από τα Ιωάννινα, ήταν έντασης 4,4 βαθμών «σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 25 μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, 24 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοανατολικά των Ιωαννίνων».

«Είχα τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι έχουμε να κάνουμε με μια μακρόσυρτη μετασεισμική ακολουθία, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι για αρκετές ημέρες, εβδομάδες μπορεί να πει κάποιος, θα ταλαιπωρούνται λιγάκι οι κάτοικοι των Ιωαννίνων από τέτοιους σεισμούς» επισήμανε, ενώ σημείνωσε πως αυτή η ακολουθία περιλαμβάνει «σεισμούς της τάξης των 3,5, 4, ακόμη και 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ».

Πρόσθεσε πάντως ότι όσο περνάνε οι μέρες, αυτοί οι σεισμοί θα μειώνονται σε μέγεθος και θα λιγοστεύουν σε αριθμό.

«Με τις σεισμικές αυτές δονήσεις είναι δυνατό «να επισφραγιστεί ότι έχουμε να κάνουμε με μια ακολουθία κανονική και ότι σιγά, σιγά το φαινόμενο εκτονώνεται» κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή