Μάχες Σύρων ανταρτών - Τουρκίας με τους Κούρδους στη βόρεια Συρία

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 16:23
UPD:16:26
Reuters/Sertac Kayar

Οι Σύροι αντάρτες, με τη βοήθεια της Τουρκίας, προσπαθούν να καταλάβουν από τους Κούρδους την πόλη Τελ Ριφάατ, την οποία οι τελευταίοι είχαν καταλάβει με τη βοήθεια της ρωσικής και της συριακής αεροπορίας (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Μάχες διεξάγονταν την Παρασκευή το απόγευμα στα όρια των περιοχών που ελέγχουν αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), με την υποστήριξη της Τουρκίας και οι Κούρδοι πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), στο καντόνι Αφρίν, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου.

Αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και τουρκικό πυροβολικό πλήττουν θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στις οποίες κυρίαρχη δύναμη είναι οι Κούρδοι των YPG.

Οι κουρδικές δυνάμεις ανατίναξαν με τη σειρά τους μεταγωγικά οχήματα που ανήκουν στον FSA.

Οι Σύροι αντάρτες, με τη βοήθεια της Τουρκίας, προσπαθούν να καταλάβουν από τους Κούρδους την πόλη Τελ Ριφάατ, την οποία οι τελευταίοι είχαν καταλάβει με τη βοήθεια της ρωσικής και της συριακής αεροπορίας.

Στόχος των ανταρτών είναι να αποτρέψουν τους Κούρδους από το να καταλάβουν την πόλη Αλ Μπαμπ, βορείως του Χαλεπίου, από το Ισλαμικό Κράτος, καθώς αυτό θα έφερνε ακόμη εγγύτερα την ενοποίηση των τριών κουρδικών καντονίων της βόρειας Συρίας.

Ωστόσο, η Ρωσία έχει ξεκαθαρίσει στην Τουρκία ότι δεν θα επιτρέψει ούτε στους Σύρους αντάρτες να καταλάβουν την Αλ Μπαμπ, καθώς αυτό θα αποτελούσε κίνδυνο για τα μετόπισθεν του συριακού στρατού του Μπασάρ Αλ Άσαντ στο Χαλέπι, οπότε προς το παρόν η πόλη παραμένει στα χέρια των τζιχαντιστών.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή