Στους δρόμους οι συνταξιούχοι για τις ψαλιδισμένες συντάξεις

Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 10:12
UPD:11:12
NAFTEMPORIKI.GR

Οι συνταξιούχοι έκαψαν συμβολικά τις επιστολές που έλαβαν από το υπουργείο Εργασίας οι οποίες, όπως είπαν, απλώς έχουν αναφορές στα ποσά των συντάξεων που λαμβάνουν και δεν επεξηγούν τίποτα.

A- A A+

Συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συνταξιούχοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την περικοπή των συντάξεών τους και των κοινωνικών παροχών, αλλά και την αύξηση των φορολογικών βαρών.

«Με την καταβολή των επικουρικών συντάξεων του Νοέμβρη θα βρούμε, για άλλη μια φορά, μειωμένες τις συντάξεις μας, μιας και αρχίζει η αναδρομική παρακράτηση των περικοπών. Οι επικουρικές συντάξεις γίνονται πλέον φιλοδωρήματα» σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωσή οι συνταξιουχικές οργανώσεις που διοργάνωσαν την κινητοποίηση.

NAFTEMPORIKI.GR

Την Τρίτη οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - Δημοσίου - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΤΑΕ ΟΑΕΕ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου έξω από το υπουργείο Εργασίας. Εκεί, εκπρόσωποί τους αναφέρθηκαν στις περικοπές που έχουν υποστεί οι συντάξεις τους, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμο Κουμπούρη να δηλώνει στο ΑΜΠΕ ότι οι απώλειες που έχουν υποστεί μόνο στις επικουρικές φθάνουν μέχρι και το 82%, ενώ στις κύριες το 45%.

NAFTEMPORIKI.GR

Οι συνταξιούχοι εξέφρασαν αγανάκτηση για τις επιστολές που έλαβαν από το υπουργείο Εργασίας οι οποίες, όπως είπαν, απλώς έχουν αναφορές στα ποσά των συντάξεων που λαμβάνουν και δεν επεξηγούν τίποτα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή