Συνταξιούχοι έκαψαν τις επιστολές Κατρούγκαλου έξω από το υπ. Εργασίας

Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 11:09
UPD:12:02
naftemporiki.gr
A- A A+

Του Μάκη Συνοδινού

Πορεία διαμαρτυρίας για την περικοπή των συντάξεών τους και των κοινωνικών παροχών, αλλά και την αύξηση των φορολογικών βαρών, πραγματοποίησαν συνταξιούχοι στο κέντρο της Αθήνας. Νωρίτερα, σε μία συμβολική κίνηση, συνταξιούχοι έκαψαν τις επιστολές που τους απέστειλε το υπουργείο Εργασίας μετά τις περικοπές στις συντάξεις τους.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην πλατεία Κοτζιά και φωνάζοντας συνθήματα κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Εργασίας για να καταλήξουν στο Σύνταγμα.

«Με την καταβολή των επικουρικών συντάξεων του Νοέμβρη θα βρούμε, για άλλη μια φορά, μειωμένες τις συντάξεις μας, μιας και αρχίζει η αναδρομική παρακράτηση των περικοπών. Οι επικουρικές συντάξεις γίνονται πλέον φιλοδωρήματα» ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωσή οι συνταξιουχικές οργανώσεις που διοργάνωσαν την κινητοποίηση.

NAFTEMPORIKI.GR

Την Τρίτη οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - Δημοσίου - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΤΑΕ ΟΑΕΕ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου έξω από το υπουργείο Εργασίας. Εκεί, εκπρόσωποί τους αναφέρθηκαν στις περικοπές που έχουν υποστεί οι συντάξεις τους, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμο Κουμπούρη να δηλώνει στο ΑΜΠΕ ότι οι απώλειες που έχουν υποστεί μόνο στις επικουρικές φθάνουν μέχρι και το 82%, ενώ στις κύριες το 45%.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή