Οι Κούρδοι της Συρίας επελαύνουν προς την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 12:35
UPD:12:40
REUTERS/RODI SAID

Οι SDF, στις οποίες συμμετέχουν Κούρδοι, Άραβες και Τουρκμένοι μαχητές, ανακοίνωσαν ότι συνολικά 30.000 άνδρες παίρνουν μέρος στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης, η οποία ανακοινώθηκε την Κυριακή

A- A A+

Οι συριακές κουρδικές δυνάμεις που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία βρίσκονται πολύ κοντά στο να περικυκλώσουν μια μεγάλη περιοχή βόρεια της «πρωτεύουσας» των τζιχαντιστών, Ράκα, δήλωσε εκπρόσωπός τους.

Ο Τσιχάν Εχμέντ των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), οι οποίες υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ότι οι μαχητές του προελαύνουν από δύο μέτωπα βόρεια της Ράκα.

Οι SDF, στις οποίες συμμετέχουν Κούρδοι, Άραβες και Τουρκμένοι μαχητές, ανακοίνωσαν ότι συνολικά 30.000 άνδρες παίρνουν μέρος στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης, η οποία ανακοινώθηκε την Κυριακή.

Ο κ. Εχμέντ επισήμανε ότι μόλις οι δυνάμεις, που συγκλίνουν από δύο κατευθύνσεις, συναντηθούν στη Ράκα, θα περικυκλώσουν μια περιοχή 550 τετραγωνικών χιλιομέτρων που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές.

«Οι επιχειρήσεις προχωρούν βάσει σχεδίου», τόνισε.

REUTERS/RODI SAID

Το Παρατηρητήριο πρόσθεσε ότι οι SDF έχουν προχωρήσει βόρεια της πόλης και έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους νέες περιοχές

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι πολλοί άμαχοι φεύγουν από τις περιοχές βόρεια της Ράκα για να γλιτώσουν από τις μάχες. Το Παρατηρητήριο πρόσθεσε ότι οι SDF έχουν προχωρήσει βόρεια της πόλης και έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους νέες περιοχές.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή