Σύγκρουση Γεροβασίλη - Ν.Δ. για τον αριθμό των μετακλητών

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 20:11
UPD:20:13
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η κ. Γεροβασίλη τονίζει ότι ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που εμφανίζονται στην ανακοίνωση  της Ν.Δ. αφορά το σύνολο των μετακλητών υπαλλήλων του Κράτους (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη και της Νέας Δημοκρατιίας για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων.

Άνθρακες ο θησαυρός, σχολίασε η κ. Γεροβασίλη για τις καταγγελίες της Ν.Δ. και του υπευθύνου της Γιώργου Γεωργαντά περί αύξησης του αριθμού μετακλητών και γραμματέων.

«Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η σημερινή ανακοίνωση του υπεύθυνου του τομέα διοικητικής μεταρρύθμισης της Ν.Δ. κ. Γεωργαντά», υποστηρίζει η υπουργός και αναφέρει: «Η παράταξη που πρωταγωνίστησε επί δεκαετίες στην ίδρυση και διόγκωση του κομματικού κράτους στην Ελλάδα κατηγορεί την Κυβέρνηση για κομματισμό στη Διοίκηση. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, που ως αρμόδιος υπουργός διέλυσε τη Δημόσια Διοίκηση απολύοντας υπαλλήλους και καθαιρώντας «εν ριπή οφθαλμού» αξιοκρατικά επιλεγμένους Προϊσταμένους τακτοποιώντας τα "δικά του παιδιά" είναι αυτός που ευθύνεται για την πλήρη αποδιοργάνωση νευραλγικών τομέων του Κράτους όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια. Παρ’ όλα αυτά Η Νέα Δημοκρατία  τολμά και μιλά για διορισμούς ημετέρων που εκτροχιάζουν το Κράτος».

Η κ. Γεροβασίλη τονίζει ότι ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που εμφανίζονται στην ανακοίνωση  της Ν.Δ. αφορά το σύνολο των μετακλητών υπαλλήλων του Κράτους.

Όπως αναφέρει, σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται μετακλητοί που υπηρετούν σε γραφεία κομμάτων, αιρετοί της αυτοδιοίκησης κ.λπ. και τονίζει ότι ο αριθμός των μετακλητών που υπηρετούν σε γραφεία μελών της κυβέρνησης, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, έχει μειωθεί σε σχέση με το παρελθόν σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Εσωτερικών.

«Προφανώς δεν θα απολογηθεί η κυβέρνηση για τους μετακλητούς που υπηρετούν σε γραφεία κομμάτων και δημάρχων» σημειώνει και υπενθυμίζει ότι μια από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν η μείωση του αριθμού των μετακλητών.

Σε ό,τι αφορά τις γενικές γραμματείες που συστάθηκαν, η υπουργός επισημαίνει ότι αφορούν μείζονα θέματα της χώρας όπως: το προσφυγικό, η μεταναστευτική πολιτική, η διαχείριση του ιδιωτικού χρέους κ.λ.π. και ζητεί «να τελειώσουμε με τους λαϊκισμούς».

Ν.Δ.: Αυξάνουν τους φόρους, συνεχίζουν τους διορισμούς κολλητών

Είχε προηγηθεί η δήλωση του υπευθύνου του τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Γεωργαντά, με την οποία κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι τη στιγμή που «αυξάνει τους φόρους και κόβει μισθούς και συντάξεις, την ίδια ώρα συνεχίζει τους διορισμούς των κολλητών της και διογκώνει τις μισθολογικές δαπάνες των Υπουργείων». «Οι αριθμοί δείχνουν ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η κομματικοποίηση του κράτους και το βόλεμα των εκλεκτών της με αλόγιστη κατασπατάληση δημόσιου χρήματος» υποστήριζε ο τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ειδικότερα ότι «αυξήθηκαν τα υπουργεία κατά τέσσερα, οι γραμματείες κατά 22, όπως και οι μετακλητοί. Οι τελευταίοι, προσέθετε, «για πρώτη φορά μετά από χρόνια έχουν ξεπεράσει τους 2.000, οι οποίοι προφανώς θα αυξηθούν κι άλλο με την πλήρωση όλων των νέων θέσεων στους νέους υπουργούς, υφυπουργούς και γραμματείς».

Αποτέλεσμα των παραπάνω, όπως υποστηρίζει ο κ. Γ. Γεωργαντάς, η μισθολογική δαπάνη των υπουργείων εκτινάχτηκε κατά 146.000.000 ευρώ φτάνοντας στα 7 δισ, ευρώ στο εννεάμηνο του 2016».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή