Παράνομη η αποκάλυψη της ηλικίας των ηθοποιών; Το IMDB μηνύει την Καλιφόρνια

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 11:02
UPD:11:05
SHUTTERSTOCK
A- A A+

Μήνυση κατά της πολιτείας της Καλιφόρνιας κατέθεσε η ιστοσελίδα IMDB, δημοφιλής βάση δεδομένων για ταινίες και σειρές, με αφορμή νόμο που προβλέπει την αφαίρεση της ηλικίας των ηθοποιών από τις πληροφορίες, κατόπιν αιτήματός τους.

Εκπρόσωπος του IMDB, το οποίο ανήκει στην Amazon, δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος νόμος παραβιάζει το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.

Πολλοί ηθοποιοί έχουν αναφέρει περιπτώσεις διακρίσεων, στους κύκλους της κινηματογραφικής βιομηχανίας, λόγω της ηλικίας τους. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC, ηθοποιοί όπως η Έλεν Μίρεν, έχουν δηλώσει ότι συχνά «αγνοούνται» καθώς μεγαλώνουν σε ηλικία.

Το IMDB υποστηρίζει ότι ο νόμος αυτός είναι άδικος, καθώς φαίνεται ότι ψηφίστηκε με σκοπό να εφαρμοστεί αποκλειστικά και μόνο στην ιστοσελίδα.

Εκπρόσωπος της νομικής ομάδας του IMDB δήλωσε πως «η ιστοσελίδα συμμερίζεται τον στόχο της πρόληψης των διακρίσεων λόγω ηλικίας, ωστόσο ο νόμος AB 1687 είναι αντισυνταγματικός και δεν συμμερίζεται αυτόν τον στόχο».

Από την πλευρά του εκπρόσωπος του γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα στην Καλιφόρνια υποστήριξε ότι «οι πληροφορίες μεγάλων χολιγουντιανών σταρ είναι διαθέσιμες από άλλες διαδικτυακές πηγές και ο νόμος αυτός έχει στόχο να προστατεύσει λιγότερο διάσημους ηθοποιούς οι οποίοι ανταγωνίζονται για μικρότερους ρόλους».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή