Β. Λεβέντης: Γιατί επιμένετε στη μείωση του χρέους αφού γνωρίζετε ότι θα αποτύχετε;

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 13:25
UPD:13:55
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Αλλάζουν οι εποχές θα μου πείτε και κόμματα που έλεγαν έξω οι Αμερικανοί θεωρούν ότι είναι επίτευγμα που ήρθε ένας Αμερικανός πρόεδρος. Παρουσιάζεται ως επιτυχία που ήρθε ο Ομπάμα και είπε κατά της λιτότητας», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

A- A A+

«Τι να πιέσουν οι ΗΠΑ για το χρέος; Αφού ξέρετε ότι το χρέος έχει πάει στα κράτη και χρειάζεται απόφαση του Κοινοβουλίου έστω και για να κοπεί ένα ευρώ. Γιατί επιμένετε στη μείωση του χρέους που γνωρίζετε προεξοφλημένα ότι θα αποτύχετε;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής για το Πολυτεχνείο.

«Αλλάζουν οι εποχές θα μου πείτε και κόμματα που έλεγαν έξω οι Αμερικανοί θεωρούν ότι είναι επίτευγμα που ήρθε ένας Αμερικανός πρόεδρος. Παρουσιάζεται ως επιτυχία που ήρθε ο Ομπάμα και είπε κατά της λιτότητας», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και πρόσθεσε «είναι κάτι που ήρθε ένας Αμερικανός πρόεδρος έστω και τις τελευταίες εβδομάδες του. Αλλά μην ξεχνάτε ότι είναι ένας πρόεδρος του καταδικάσθηκε στις εκλογές, γιατί είμαι σίγουρος ότι οι Αμερικανοί καταδίκασαν την ελίτ που τους κυβερνά».

ΒΟΥΛΉ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ

Παράλληλα ο Β. Λεβέντης εξέφρασε την δυσαρέσκειά του που δεν εκλήθη στο δείπνο με τον πρόεδρο Ομπάμα: «τι θα ενοχλούσε να είμαστε εγώ, η Γεννηματά και ο Θεοδωράκης στο δείπνο; Μήπως υπάρχει φόβος να μάθει ο ξένος ηγέτης ότι υπάρχουν και άλλες απόψεις;», ρώτησε.

Αναφερόμενος στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις ο Β. Λεβέντης σημείωσε, «ελέχθη από τις εφημερίδες ότι με τον πρωθυπουργό είχε ένα φλερτ. Η αλήθεια είναι ότι μόνο στο θέμα της απλής αναλογικής συμπέσαμε με τον Τσίπρα. Του είπα στην τελευταία μας συνάντηση να μην περνά νομοσχέδια με 153».

«Δεν θα έχουμε καλή κατάληξη, διότι το οικονομικό θα είναι πολύ άσχημο. Μπορεί και εσείς να έχετε τις πληροφορίες σας, αλλά επιτρέψτε μου να έχω και εγώ. Η Ευρώπη θα απαντήσει «προχωρούμε τις μεταρρυθμίσεις και το 2018 αν το ύψος του χρέους είναι υψηλό, θα το κοιτάξουμε». Τι θα κάνουν τότε οι υπουργοί;», πρόσθεσε και ζήτησε οικουμενική κυβέρνηση.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή