Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στο Κιλκίς

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016 01:49
UPD:11:06
MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
A- A A+

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 1:22 στο Κιλκίς. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, τo επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 18 χλμ. δυτικά του Κιλκίς.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Θεσσαλονίκη, στην Πέλλα και σε αρκετά μεγάλη ακτίνα από το επίκεντρό του.

Με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, χαρακτήρισε φυσιολογική τη σεισμική ακολουθία, μετά τον σεισμό των 4,7 της κλίμακας Ρίχτερ, καθώς έχουν σημειωθεί αρκετοί μετασεισμοί έως και 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

«Μιλάμε για μια περιοχή, όπου από τις 10 Νοεμβρίου βρίσκεται σε εξέλιξη μια σεισμική ακολουθία. Εδώ και 8 ημέρες άλλοι σεισμοί γίνονται αισθητοί και άλλοι όχι στην συγκεκριμένη περιοχή. Θα ήταν έκπληξη να μην υπάρχουν μετασεισμοί. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να κρατήσει μέρες, αλλά και εβδομάδες. Μπορεί να γίνει και άλλος αντίστοιχος σεισμός 3, 4 ή και 4,5 Ρίχτερ. Αυτό θεωρείται φυσιολογικό», ανέφερε. Σημείωσε ακόμη ότι η περιοχή δεν είναι γνωστή για μεγάλα ρήγματα και εκτίμησε ότι η κατάσταση σύντομα θα εκτονωθεί.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή