Αδ. Γεωργιάδης: Θέλω να ψηφίσω το εφάπαξ βοήθημα

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016 11:23
UPD:12:16
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Προσωπικά θέλω να την ψηφίσω γιατί αυτά τα χρήματα τα χρειάζονται όσοι θα τα πάρουν και ακόμα περισσότεροι, αλλά δεν ξέρω, σήμερα θα αποφασίσει το κόμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά

A- A A+

Την τροπολογία για το εφάπαξ βοήθημα σε συνταξιούχους θέλει να ψηφίσει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, όπως ανέφερε στον ρ/σ Πρακτορείο FM, πρόσθεσε πάντως ότι δεν ξέρει τι θα αποφασίσει το κόμμα του. 

«Προσωπικά θέλω να την ψηφίσω, θα δούμε τι θα κάνει το κόμμα, οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται τα χρήματα αυτά. Το κόμμα θα αποφασίσει σήμερα τι θα κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η μονομερής κίνηση του Πρωθυπουργού, για τη διανομή των χρημάτων στους συνταξιούχους, αποτελεί καταπάτηση της συμφωνίας με τους δανειστές. Όπως εξήγησε, «η συμφωνία που έχει υπογράψει η κυβέρνηση προβλέπει τη διανομή κοινωνικού μερίσματος, τη δυνατότητα να δώσει στους αδύναμους χρήματα αν έχει υπέρβαση στόχων», αλλά υπό προϋποθέσεις. 

«Προβλέπεται όμως», πρόσθεσε, «η πιστοποιηση του πλεονάσματος της Eurostat που θα γίνει Μάρτιο, συμφωνία των δυό μερών για το πώς θα κατανεμηθεί το μέρισμα». 

«Είχε Eurogroup τη Δευτέρα. Γιατί δεν ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση;» διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και εκτίμησε ότι αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει αρνητικά τη διαπραγμάτευση.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που του πήρα την κυβέρνηση ρώτησε: «Όταν υπογράφετε μια γραπτή συμφωνία την υπογράφετε για να την τηρήσετε ή για να την παραβιάσετε; Αν εσείς την παραβιάσετε εγώ δικαιούμαι να σας πω απατεώνα; Όταν το ένα μέρος από τα δύο με τσαμπουκά δεν ακολουθεί τη συμφωνία, το άλλο μέρος έχει λόγο να είναι εκνευρισμένο;». 

Καταλήγοντας, ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε: «Έχεις ανοιχτά ένα σωρό θέματα, είσαι εν μέσω μια κρίσιμης διαπραγματευσης και πας και παραβιάζεις μια συμφωνία για λόγους ψηφοθηρικούς;». 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή