Ο Καραγκιόζης εισχωρεί στο εργαστήρι του Αϊ Βασίλη

Η νέα παράσταση σκιών του Ηλία Καρελλά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 10:20

Αυτά τα Χριστούγεννα, ο Καραγκιόζης και η παρέα του ονειρεύονται να συναντήσουν τον Αϊ Βασίλη, να τρυπώσουν στο εργαστήρι του και να αποκτήσουν τα πολυπόθητα δώρα.

A- A A+

Η παράδοση συναντά το σήμερα στη νέα μουσική χριστουγεννιάτικη κωμωδία θεάτρου σκιών του γνωστού σκιοπαίκτη Ηλία Καρελλά, με τίτλο «Ο Καραγκιόζης στο εργαστήρι του Αϊ Βασίλη», η οποία παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από το Σάββατο 17 έως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου.

Αυτή η συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Θιάσου Σκιών Ηλία Καρελλά είναι γεμάτη από τη μαγεία των Χριστουγέννων και της μουσικής. Πρόκειται για μια σπονδυλωτή ιστορία, με αφορμή παραδοσιακά κείμενα του θεάτρου σκιών, ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην Ελλάδα και τον κόσμο, σε συνδυασμό με μουσικά μοτίβα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια της Δύσης και της Ανατολής. Στην παράσταση, ο Χρήστος Θηβαίος ερμηνεύει τον βασιλιά των καλικάντζαρων, ενώ οι String Demons υποδύονται τα ξωτικά.

Θα καταφέρουν να βρουν τη λύση στο αίνιγμα;

Αυτά τα Χριστούγεννα, ο Καραγκιόζης και η παρέα του ονειρεύονται να συναντήσουν τον Αϊ Βασίλη, να τρυπώσουν στο εργαστήρι του και να αποκτήσουν τα πολυπόθητα δώρα. Όλοι οι γνωστοί χαρακτήρες του θεάτρου σκιών καταφθάνουν με εορταστική διάθεση και τραγούδια στην παράγκα. Το συμβούλιο αρχίζει, και ο καθένας έχει να πει και από μια διαφορετική ιστορία για το πού βρίσκονται ο Αϊ Βασίλης και το εργαστήριό του.

Σύμμαχοί τους είναι τα γνωστά ξωτικά του Αϊ Βασίλη, που θα προσπαθήσουν να τους οδηγήσουν κοντά του μέσα από μαγικά μουσικά μονοπάτια. Τι θα γίνει, όμως, όταν, ξαφνικά, συναντήσουν στον δρόμο τους τον βασιλιά των καλικάντζαρων με τον μαγικό του καθρέφτη; Θα καταφέρουν ο Καραγκιόζης και η παρέα του να αντιμετωπίσουν τις παγίδες των καλικάντζαρων και να λύσουν τα μάγια, βρίσκοντας την απάντηση στο αίνιγμα του αρχηγού τους;

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο - σκηνοθεσία - σκηνογραφία - φωτισμοί: Ηλίας Καρελλάς, μουσική επιμέλεια - διασκευές: Πάρις Περυσινάκης - Ηλίας Καρελλάς, κοστούμια: βεστιάριο, βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Κώνστα, ειδικές κατασκευές σκηνικού: Μιχάλης Ράπτης, κατασκευή φιγούρας σκιών: Ηλίας Καρελλάς - Νικόλας Τζιβελέκης - Μάριος Γιαννούλης. Σε όλους τους ρόλους πίσω από τον μπερντέ: Ηλίας Καρελλάς, χειρισμός φιγούρας: Ηλίας Καρελλάς -  Κωνσταντίνα Γκόρου - Νικόλας Τζιβελέκης - Σπύρος Γεωργίου, βασιλιάς των καλικάντζαρων: Χρήστος Θηβαίος, ξωτικά: String Demons, συμμετέχουν οι μουσικοί: Πάρις Περυσινάκης, Έκτορας Κυριάκου, Πέτρος Βαρθακούρης.

Πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος»: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη - Αθήνα, τηλ.: 210 7282000. Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος: 12 ευρώ. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 17, 23, 25, 27, 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου: 17:00, 18 και 26 Δεκεμβρίου: 14:30 και 17:00. Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία Μεγάρου, εκδοτήρια Μεγάρου: Ομήρου 8 - Αθήνα, τηλεφωνικά: 210 7282333, ηλεκτρονικά: megaron.gr.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή