«Καμπανάκι» Ν.Δ. για τον Αρτέμη Σώρρα και βέλη προς την κυβέρνηση

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 13:06
UPD:16:11
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι είναι επιτακτική ανάγκη «να αφυπνιστεί η κυβέρνηση και να αντιμετωπίσει σοβαρά το θέμα, προτού να είναι πολύ αργά για πολλούς συμπολίτες μας».

A- A A+

Για τις «επικίνδυνες πτυχές» της υπόθεσης του Αρτέμη Σώρρα προειδοποιεί η Νέα Δημοκρατία και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να προστατέψει τους Έλληνες από οποιονδήποτε προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την άγνοια και την απόγνωσή τους. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι είναι επιτακτική ανάγκη «να αφυπνιστεί η κυβέρνηση και να αντιμετωπίσει σοβαρά το θέμα, προτού να είναι πολύ αργά για πολλούς συμπολίτες μας».

Τονίζεται ακόμη ότι «η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο δεν περιλαμβάνει θαυματοποιούς».

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

«Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα είναι ακόμα μια θλιβερή απόδειξη της αδυναμίας του κράτους να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες, από οποιονδήποτε προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την άγνοια και, πολλές φορές, την απόγνωσή τους.

Η Νέα Δημοκρατία έχει από καιρό αναδείξει το θέμα, προειδοποιώντας για τις γραφικές και επικίνδυνες πτυχές του.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστεί η κυβέρνηση και να αντιμετωπίσει σοβαρά το θέμα, προτού να είναι πολύ αργά για πολλούς συμπολίτες μας.

Η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο δεν περιλαμβάνει θαυματοποιούς. Άλλωστε, τέτοιου είδους αντιλήψεις ανέδειξαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τις γνωστές συνέπειες για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία».

Η «περίπτωση» Σώρρα

Ο Αρτέμης Σώρρας τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του για πρώτη φορά το 2012 όταν ισχυρίστηκε ότι έχει καταθέσει σε τράπεζες του εξωτερικού ομόλογα 600 δισ. δολαρίων, με τα οποία μπορεί να εξαγοραστεί το ελληνικό χρέος.

Έκτοτε ίδρυσε τον πολιτικό φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» και έχει αποκτήσει χιλιάδες «πιστούς», οι οποίοι έχουν πεισθεί ότι τα χρήματα αυτά υπάρχουν και ότι μπορεί να είναι σωτήρια για τους ίδιους και για τη χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνουν συγκεντρώσεις - «τελετές ορκομωσίας» οπαδών του ανά την Ελλάδα, οι οποίοι μεταξύ άλλων «ορκίζονται» στον Δία.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό, που έχει προκαλέσει ανησυχία, είναι ότι εισαγγελέας της Θεσσαλονίκης φέρεται –σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο- να διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του διοικητή του ΟΑΕΕ, επειδή αρνήθηκε να δεχθεί «ομόλογα Σώρρα» για συμψηφισμό οφειλών ασφαλισμένων. 

Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, με εκατοντάδες πολίτες προσέρχονται το τελευταίο διάστημα σε εφορίες υποβάλλοντας μια εξουσιοδότηση από τον Σώρρα, ο οποίος δηλώνει ότι «αποδέχεται να τους πληρώσει τα χρέη τους».

Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει ότι πολλοί άρχισαν να στέλνουν εξώδικα προς τις κατά τόπους ΔΟΥ ζητώντας το συμψηφισμό των οφειλών τους με τα «ομόλογα Σώρρα».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή