Αυστραλία: Ρομπότ σε ρόλο «δασκάλου»

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 15:17
UPD:15:20
ODN
A- A A+

Την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στην τεχνολογία έχουν οι μαθητές σε διάφορες πόλεις της Αυστραλίας, με τα ρομπότ να αναλαμβάνουν ρόλο «δασκάλου» σε τέσσερις βιβλιοθήκες, σε διάφορες πόλεις της χώρας των καγκουρό.

Μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον των παιδιών, τα ρομπότ «διδάσκουν» μέσα από παιχνίδια στους νέους Αυστραλούς κώδικα υπολογιστών και άλλα «μυστικά» της τεχνολογίας.

Όπως εξηγεί η Νταν Βέριτι, από τη βιβλιοθήκη της Τζιλόνγκ -της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στην πολιτεία της Βικτώριας, μετά από τη Μελβούρνη-, τα παιδιά όχι μόνο αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες, αλλά ενισχύουν την κριτική τους σκέψη και την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων.

Ανάλογα πιλοτικά προγράμματα, εξάλλου, βρίσκονται σε εξέλιξη και στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, με κυριότερο στόχο τη σύνδεση της θεωρίας που διδάσκεται στην τάξη, με την πρακτική και την εμπειρία που ζητεί η αγορά.

Σύμφωνα με το Euronews, στην πρόσφατη έκθεση που οργάνωσε η Ένωση Προμηθευτών Εκπαιδευτικών Προϊόντων της Βρετανίας στο Λονδίνο, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ηλεκτρονικές καινοτομίες παρουσίασαν νέες ιδέες προς αυτήν την κατεύθυνση.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή