Κομματική επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο καταγγέλλει ΑΔΕΔΥ

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 13:47
UPD:13:49
EUROKINISSI/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «τα όσα συμβαίνουν στο υπουργείο Εργασίας δεν αποτελούν την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα για όσα συμβαίνουν σήμερα στο Δημόσιο».

A- A A+

Για «κομματική επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο» κατηγορεί την κυβέρνηση η ΑΔΕΔΥ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «οι καταγγελίες που φτάνουν καθημερινά στην ΑΔΕΔΥ για τοποθέτηση προϊσταμένων σε διάφορες οργανικές μονάδες του Δημοσίου με πελατειακά και κομματικά κριτήρια είναι δεκάδες».

Η ΑΔΕΔΥ επικαλείται μεταξύ άλλων καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την οποία η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, «με την υπ. αριθμ. 1060/Δ9.341/2016 απόφασή της καθόρισε η ίδια τα κριτήρια για την επιλογή των προϊσταμένων των δύο νέων Διευθύνσεων που συστάθηκαν με τον Ν. 4445/2016 στο υπουργείο της, καθώς επίσης και των τριών τμημάτων τους, καταστρατηγώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας».

Όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ βάσει της παραπάνω απόφασης «η επιλογή των προϊσταμένων Διευθύνσεων θα γίνει από την ίδια την υπουργό, η οποία προφανώς ‘έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της’ τα όσα ορίζονται στον Ν. 4369/2016 (που η συγκυβέρνηση ψήφισε πρόσφατα) για τη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής προϊσταμένων».

Σύμφωνα τέλος με την ΑΔΕΔΥ, «τα όσα συμβαίνουν στο υπουργείο Εργασίας δεν αποτελούν την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα για όσα συμβαίνουν σήμερα στο Δημόσιο» καθώς «αντίστοιχες είναι οι καταγγελίες της ΠΟΓΕΔΥ (Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων) για μετακινήσεις και προαγωγές προϊσταμένων με κομματικά, πελατειακά κριτήρια, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς και της ΠΟΕΔΗΝ για  καρατομήσεις Διευθυντικών στελεχών σε νοσοκομεία και δήμους».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή