Αυστραλία: Συνελήφθη γιατί βοηθούσε το ISIS να αναπτύξει πυραύλους

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 19:47
UPD:20:03
REUTERS/HANDOUT

Ο Ιάν Μακ Κάρτνεϊ, υποδιοικητής της αντιτρομοκρατικής που υπάγεται στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας, δήλωσε ότι ο 42χρονος άνδρας θα παραπεμφθεί με την κατηγορία ότι παρείχε σε ισλαμιστική ομάδα συμβουλές για το πώς θα αναπτύξει πυραύλους, πώς θα ανιχνεύει κατευθυνόμενους πυραύλους και πώς να κατασκευάζει τους δικούς της πυραύλους (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Αυστραλίας, συνέλαβε 42χρονο άνδρα, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει μέχρι στιγμής ανακοινωθεί, ύστερα από επιχείρηση που πραγματοποίησε σε οίκημα σε πολιτεία του Σίδνεϊ, με την κατηγορία ότι επιχειρούσε να βοηθήσει το Ισλαμικό Κράτος να αναπτύξει πυραυλική τεχνολογία.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους στην Αυστραλία.

Τα τηλεοπτικά μέσα της Αυστραλίας έδειξαν εικόνες από την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, που πραγματοποιήθηκε στην πολιτεία Γιούνγκ, που βρίσκεται περίπου 270 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σίδνεϋ, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί, σκύλος της αστυνομίας και αξιωματικοί που έκαναν χρήση ανιχνευτών μετάλλων.

Ο Ιάν Μακ Κάρτνεϊ, υποδιοικητής της αντιτρομοκρατικής που υπάγεται στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας, δήλωσε ότι ο 42χρονος άνδρας θα παραπεμφθεί με την κατηγορία ότι παρείχε σε ισλαμιστική ομάδα συμβουλές για το πώς θα αναπτύξει πυραύλους, πώς θα ανιχνεύει κατευθυνόμενους πυραύλους και πώς να κατασκευάζει τους δικούς της πυραύλους.

«Επίσης θα υποστηρίξουμε ότι πραγματοποιούσε έρευνες, σχεδίαζε και κατασκεύαζε συστήματα ώστε να ενισχύσει τις προσπάθειες του Ισλαμικού Κράτους, να αναπτύξουν δικούς του τηλεκατεθυνόμενους πυραύλους μεγάλους βεληνεκούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μακ Κάρτνεϊ.

Άλλος αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι ο συλληφθείς σχεδίαζε επίσης συσκευή έγκαιρης προειδοποίησης πυραύλων με ακτίνες λέιζερ.

Ο 42χρονος άνδρας, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Αυστραλία, φέρεται να είναι ηλεκτρολόγος το επάγγελμα θα παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή