Τεχνόπολις: «Διδώ και Αινείας» με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων

Κυριακή, 05 Μαρτίου 2017 13:18
UPD:14:16
A- A A+

Η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, σε συνεργασία με τη Χορωδία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, θα παρουσιάσουν σε συναυλιακή μορφή την όπερα «Διδώ και Αινείας», τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στην Τεχνόπολη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πρόκειται για ένα οπερατικό αριστούργημα του Άγγλου συνθέτη Henry Purcell (1659-1695). Η όπερα «Διδώ και Αινείας» είναι η πρώτη πλήρης αγγλική όπερα όπου δεν υπάρχει λόγος (πρόζα), αλλά μόνο  μουσική. Εκείνη την εποχή ο συνθέτης ανέλαβε να γράψει μουσική για το θέατρο. Σε μόλις πέντε χρόνια, δημιούργησε μουσική για 45 παραγωγές.

Το λιμπρέτο του Nahum Tate βασίστηκε στο τέταρτο βιβλίο της Αινειάδας του Βιργίλιου. Η όπερα αποτελείται από τρεις πράξεις και πέντε σκηνές. Αρχικά, υπήρχε ένας μεγάλος ορχηστρικός πρόλογος, ο οποίος χάθηκε, αφήνοντας μας μόνον την ουβερτούρα που γνωρίζουμε σήμερα (Πηγή: 9.84).

Ο διακεκριμένος κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι: Εβίτα Πετράκη (υψίφωνος),  Βάσια Αλάτη (υψίφωνος), Νίκος Σπανάτης  (κόντρα τενόρος), Βαγγέλης Αγγελάκης (τενόρος), Παναγιώτης Παντούλιας  (τενόρος).

Ο αναγνωρισμένος διεθνώς, μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου.

Πληροφορίες
Τεχνόπολις δήμου Αθηναίων, Αμφιθέατρο 9.84 (Αεροφυλάκιο 1), Πειραιώς 100, Γκάζι.
Δευτέρα 6 Μαρτίου, ώρα 20:30. Είσοδος ελεύθερη.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς