«Πράσινο» από ΓΕΝ για υδατοδρόμια σε 25 νησιά

Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 17:46
UPD:17:49
Hellenic Seaplanes S.A.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρακολουθεί στενά την πορεία προς την ολοκλήρωση του πλαισίου λειτουργίας των υδατοδρομίων.

A- A A+

«Πράσινο» για την αδειοδότηση υδατοδρομίων σε 25 νησιά άναψε με έγγραφό του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ).

Ειδικότερα, πρόκειται για τα νησιά Αστυπάλαια, Μύκονο, Λέρο, Λειψούς, Ρόδο, Κω, Τήλο, Χάλκη, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Νίσυρο, Κάλυμνο, Σύμη, Σύρο, Μήλο, Θήρα, Πάρο, Νάξο, Κύθνο, Κέα, Αμοργό, Άνδρο, Σίκινο, Αγαθονήσι.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρακολουθεί στενά την πορεία προς την ολοκλήρωση του πλαισίου λειτουργίας των υδατοδρομίων, συμμετέχοντας σε κοινές ομάδες εργασίας με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ενημερώνοντας, παράλληλα, τους τοπικούς φορείς για κάθε εξέλιξη.

Το υπουργείο Ναυτιλίας σημειώνει ότι «παρ’ όλο που η διαδικασία και οι χρόνοι ολοκλήρωσης είχαν αμφισβητηθεί από μέρος των νησιωτικών κοινωνιών, εντούτοις, η κυβέρνηση αποδεικνύει την πρόθεσή της για στήριξη της νησιωτικότητας επισπεύδοντας την διαδικασία αδειοδότησης των υδατοδρομίων τόσο με την εν λόγω ενέργεια, όσο και με την κατάθεση, σε σύντομο χρονικό διάστημα, του νομοθετικού πλαισίου για την λειτουργία τους».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή