«Κατηγορώ» ΟΗΕ κατά Τουρκίας για τη δράση της στις κουρδικές περιοχές

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 12:33
UPD:12:52
REUTERS/FABIAN BIMMER

Η εκεχειρία η οποία είχε εφαρμοστεί από τις αρχές του 2013 μεταξύ Τουρκίας και Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) κατέρρευσε τον Ιούλιο του 2015.

A- A A+

Τα Ηνωμένα Έθνη κατηγόρησαν την Παρασκευή τις τουρκικές δυνάμεις για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της αναταραχής στα νοτιοανατολικά της χώρας, όπου κατοικούν κυρίως Κούρδοι, και έχει κοστίσει 2.000 ζωές τους τελευταίους 18 μήνες.

Περίπου 500.000 άνθρωποι, κυρίως Κούρδοι, έχουν εκτοπιστεί μεταξύ Ιουλίου 2015 και Δεκεμβρίου 2016, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, ενώ εικόνες από δορυφόρο δείχνουν το «μέγεθος της καταστροφής», μεταξύ άλλων εκατοντάδων κτηρίων.

Ερευνητές του ΟΗΕ τεκμηρίωσαν εκατοντάδες δολοφονίες, εξαφανίσεις και περιπτώσεις βασανισμού, καθώς και άλλου τύπου παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τον  επικεφαλής του γραφείου ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν να κατηγορεί την τουρκική κυβέρνηση ότι δεν έχει διατάξει καμία σχετική έρευνα.

Σημειώνεται ότι η εκεχειρία η οποία είχε εφαρμοστεί από τις αρχές του 2013 μεταξύ Τουρκίας και Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) κατέρρευσε τον Ιούλιο του 2015.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή