Τα ΕΛΤΑ για το πακέτο - βόμβα που εστάλη στον Σόιμπλε

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 14:58
UPD:14:59
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+

Διαβεβαιώσεις ότι ο εξοπλισμός ελέγχου για την ανίχνευση και τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, σε όλες τις ταχυδρομικές αποστολές που διακινούνται αεροπορικώς προς το εξωτερικό είανι ο πλέον σύγχρονος που υπάρχει στην Ελλάδα και ανανεώθηκε στις 17 Ιανουαρίου, παρέχουν τα ΕΛΤΑ που επιφυλάσσονται για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματος προς την εταιρεία που χειρίζεται τον εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ πρόκειται για ηλεκτρονικό σύστημα που αποτελείται από ακτινοσκοπική συσκευή X-RAY ελέγχου αεροπορικού φορτίου, και συσκευή ανίχνευσης ιχνών εκρηκτικών (Explosives Trays Detector), το οποίο είναι εγκεκριμένο από την αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή, για πιστοποίηση τεχνολογικού εξοπλισμού ελέγχου στην αεροπορική ασφάλεια.

Ο εξοπλισμός ελέγχου είναι γερμανικής κατασκευής και λειτουργεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Από εξειδικευμένη εταιρεία ο χειρισμός του εξοπλισμού

Ο χειρισμός του εξοπλισμού γίνεται από εξειδικευμένη εταιρεία, η οποία διαθέτει την απαραίτητη πιστοποίηση που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Οι έλεγχοι διενεργούνται από την εν λόγω εταιρία, από πιστοποιημένο προσωπικό της, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου και παραδίδονται οι ταχυδρομικές αποστολές πριν τη φόρτωσή τους στα αεροσκάφη.

Έπειτα από απόφαση των Ελληνικών Ταχυδρομείων διενεργείται εξονυχιστική έρευνα «για να διαπιστωθούν οι ενδεχόμενες αβλεψίες από πλευράς της εταιρείας η οποία έχει αναλάβει, σύμφωνα με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, τον έλεγχο για τις ταχυδρομικές αποστολές που διακινούνται αεροπορικώς προς το εξωτερικό».

«Σε κάθε περίπτωση τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, μετά την ολοκλήρωση της διερεύνησης, θα ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κλείνοντας τα ΕΛΤΑ τονίζουν ότι ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες από την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση καθώς και τους κανονισμούς ασφαλείας διακίνησης ταχυδρομικών αεροπορικών αντικειμένων. Οφείλουμε ωστόσο να υπενθυμίσουμε ότι, παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί σε πολλά ταχυδρομεία στον κόσμο.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή