Την Αίγυπτο θα επισκεφθεί τον Απρίλιο ο πάπας Φραγκίσκος

Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 20:11
UPD:20:12
REUTERS/STEFANO RELLANDINI
A- A A+

Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο θα πραγματοποιήσει την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου ο πάπας Φραγκίσκος. Ο 266ος Ποντίφικας και ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα μεταβεί στην Αίγυπτο μετά την πρόσκληση του Αιγύπτιου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας Αλά Γιούσεφ.

Όπως επισημαίνεται, ο πάπας Φραγκίσκος θα γίνει δεκτός από τον Αιγύπτιο πρόεδρο, θα επισκεφθεί το «Ελ Άζχαρ», που αποτελεί το θρησκευτικό κέντρο των Μουσουλμάνων της Αιγύπτου, όπου και θα συναντήσει και τον μεγάλο ιμάμη Άχμεντ Αλ Τάγιεμπ, θα επισκεφθεί την έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας, όπου θα γίνει δεκτός από τον πάπα και πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας Ταουάντρος Β΄, ενώ θα επισκεφθεί και την Καθολική Εκκλησία της Αιγύπτου.

Στην ανακοίνωση της επίσκεψης, ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας τόνισε ότι η Αίγυπτος θα υποδεχθεί τον Πάπα και εκφράζει την πεποίθηση ότι η επίσκεψή του αυτή θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ειρήνης, της ανοχής και του διαλόγου στην ανθρωπότητα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή