Γ. Βρούτσης: Έρχεται θύελλα στην αγορά εργασίας

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 11:13
UPD:11:23
SOOC/Alexandros Michailidis

Ο κ. Βρούτσης σημειώνει ότι η καταγεγραμμένη ανεργία στον ΟΑΕΔ, για τους δύο πρώτους μήνες του 2017, «βρίσκεται στο χειρότερο σημείο όλων των εποχών».

A- A A+

«Θύελλα στην αγορά εργασίας που ήδη καταρρέει» προμηνύουν, σύμφωνα με τον τομεάρχη Εργασίας της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση, τα οικονομικά και κοινωνικά στοιχεία, που «σπάνε κάθε αρνητικό ρεκόρ». 

Ο κ. Βρούτσης σημειώνει ότι η καταγεγραμμένη ανεργία στον ΟΑΕΔ, για τους δύο πρώτους μήνες του 2017, «βρίσκεται στο χειρότερο σημείο όλων των εποχών».

Συγκεκριμένα, προσθέτει, τον Ιανουάριο είχαμε την υψηλότερη αρνητική επίδοση με 1.089.989 ανέργους, ενώ τον Φεβρουάριο εκτινάχθηκε ακόμη υψηλότερα με 1.095.866 ανέργους.

«Η ΕΡΓΑΝΗ του τελευταίου πενταμήνου (Οκτώβριος 2016-Φεβρουάριος 2017) κατέγραψε τη χειρότερη επίδοση από την κρίση και μετά, με 114.224 χαμένες θέσεις εργασίας», συνεχίζει.

Ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. παρατηρεί ακόμη ότι «οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης είναι - για πρώτη φορά - απόλυτα κυρίαρχες στην αγορά εργασίας».

Κατά τον κ. Βρούτση, «η ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης, οι αντιφάσεις και οι ιδεοληψίες της, η διάχυτη αβεβαιότητα, επιδρούν αρνητικά σε όλους τους κρίσιμους οικονομικούς και κοινωνικούς τομείς».

«Οι Έλληνες έχασαν το κουράγιο τους, καθώς δεν βλέπουν με αυτήν την κυβέρνηση να υπάρχει μπροστά τους ούτε προοπτική, ούτε ελπίδα. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή», καταλήγει. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή