Αντιδράσεις για απειλές της Χ.Α. ότι θα γκρεμίσει το σπίτι του Μπελογιάννη

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 14:03
UPD:14:24
SOOC/Andrea Bonetti

Στιγμιότυπο από τα χθεσινά εγκαίνια της έκθεσης «Νίκος Μπελογιάννης» από τον Πρωθυπουργό στην Αμαλιάδα.

A- A A+

Αντιδράσεις προκάλεσαν απειλές του βουλευτή του Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου, στην Ολομέλεια της Βουλής, με αιχμή τα χθεσινά εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης «Νίκος Μπελογιάννης» από τον Πρωθυπουργό στην Αμαλιάδα.

«Χθες ο Τσίπρας, ευρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο, για να τσιγκλίσει τα αριστερά αντανακλαστικά του ακροατηρίου του, εγκαινίασε ένα μουσείο για τον Μπελογιάννη. Για τον αρχισφαγέα του κομμουνιστικού κόμματος. Γι’ αυτόν που ευθύνεται για τόσα εγκλήματα εγκαινιάστηκε ένα μουσείο» είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατά τη συζήτηση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.

«Τιμήσατε τον σφαγέα αλλά εμείς το σπίτι του θα το γκρεμίσουμε για να μην θυμίζει τα εγκλήματα του κομμουνισμού, όταν θα έρθει η ώρα. Θα δείτε το Μουσείο Μπελογιάννη τι θα γίνει, όταν θα έρθει η Χρυσή Αυγή στα πράγματα», πρόσθεσε.

«Κανένα σπίτι δεν μπορεί κανείς να γκρεμίσει» απάντησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης. «Καλά, θα έρθουμε στα πράγματα και θα δείτε» επέμεινε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

«Η φασιστική Χρυσή Αυγή δεν έχει καν το ηθικό ανάστημα να αναφέρεται στη δράση του Μπελογιάννη και του ΚΚΕ. Όταν αυτός πολεμούσε τους ναζί κατακτητές, αυτοί ήταν που συνεργάστηκαν μαζί τους, φορούσαν κουκούλες και έστελναν αγωνιστές στο εκτελεστικό απόσπασμα. Δεν μπορούν ακόμα να χωνέψουν την ήττα του φασισμού από τον Κόκκινο Στρατό», ανέφερε από την πλευρά του ο εισηγητής του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε στη συνέχεια και ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας «το φασιστικό παραλήρημα» του βουλευτή της Χ.Α. «προσβολή για τη δημοκρατία».

«Οι απειλές των νοσταλγών του Χίτλερ από το βήμα της Βουλής δεν αφορούν μόνο την ιστορική μνήμη: Θίγουν ευθέως την ίδια την έννοια μιας κοινωνίας με δικαιοσύνη και ισότητα. Η συγκρότηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που θα βάλει φραγμό στους απογόνους των ταγματασφαλιτών και θα ανατρέψει τις αιτίες που οδήγησαν στην ανάδειξη τους σε κοινοβουλευτικό κόμμα, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα» ανέφερε η Κουμουνδούρου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή