Απεργούν οι ταχυδρόμοι του νομού Αττικής από 4 έως 7 Απριλίου

Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 19:32
UPD:04/04/2017 01:17
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Το Σωματείο, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για αυθαίρετη απόφαση της Διοίκησης για τη μείωση των θέσεων εργασίας διανομής στο Λεκανοπέδιο.

A- A A+

Κυλιόμενες 24ωρες απεργίες από την Τρίτη 4 έως την Παρασκευή 7 Απριλίου προκήρυξε το Σωματείο Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Αθήνας και Νομού Αττικής, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα πραγματοποιηθεί πορεία από τα γραφεία του Σωματείου στα γραφεία της Διοίκησης των ΕΛΑΤ την Τρίτη στις 10.30 πρωί.

Το Σωματείο, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για αυθαίρετη απόφαση της Διοίκησης για τη μείωση των θέσεων εργασίας διανομής στο Λεκανοπέδιο.

Όπως αναφέρει, «με μια προκλητικά μονομερή απόφαση η “αριστερή” Διοίκηση χαρίζει τις ταχυδρομικές υπηρεσίες στους ιδιώτες υποβαθμίζοντας την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών. Σε μια περίοδο που τα ΕΛΤΑ δέχονται μεγάλη πίεση από τον ανταγωνισμό η Διοίκηση κάνει το μεγαλύτερο δυνατό λάθος. Πλήττει τη διανομή, παραβιάζοντας βεβαίως τόσο την σχετική Κοινοτική Οδηγία όσο και την υποχρέωση της Καθολικής Υπηρεσίας και τις προδιαγραφές που θέτει η ΕΕΤΤ. Κυρίως όμως στερεί οξυγόνο από τα δημόσιο ταχυδρομείο καθώς υποβαθμίζει καθοριστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες».

Σύμφωνα με το Σωματείο, πρακτικά, η μείωση των θέσεων εργασίας στη διανομή σημαίνει ότι και οι διανομείς θα πιέζονται υπερβολικά μη μπορώντας για να καλύψουν τις μεγάλες αποστάσεις, αλλά και οι πολίτες δεν θα λαμβάνουν εγκαίρως την αλληλογραφία τους.

«Χαρακτηριστικά ένας ταχυδρόμος θα πρέπει να κάνει καθημερινά μηχανοκίνητη διανομή 20-80 χιλιομέτρων. Επίσης σε Μονάδες Διανομής θα δούμε κάλυψη του 50% των οργανικών θέσεων, με προφανείς και αυτονόητες επιπτώσεις. Τις ημέρες αιχμής οι πολίτες μπορεί να βλέπουν τον ταχυδρόμο να περνά έως και μια φορά την εβδομάδα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής καταδικάζει «τη μονομερή απόφαση την οποία χαρακτηρίζει όχι απλώς επικίνδυνη, αλλά βόμβα στα θεμέλια του ταχυδρομείου». Καλεί επίσης τη Διοίκηση «να αναγνωρίσει το λάθος και να αναζητήσει - σε συνεργασία με τους εργαζόμενους- ρεαλιστικές λύσεις που όμως δεν θα θίγουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Οργανισμού και δεν θα οδηγούν σε ασφυξία τους διανομείς».

Το Σωματείο σημειώνει ότι το Λεκανοπέδιο πλην του Πειραιά θα εξυπηρετείται από 600 διανομείς σε σχέση με 1026 σήμερα. «Τα ΕΛΤΑ καλούνται να λειτουργήσουν με λιγότερο προσωπικό σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Όταν ο ανταγωνισμός εμφανίζει 1.000 άτομα προσωπικό στο Λεκανοπέδιο (με το 30% του έργου των ΕΛΤΑ) έχει 65% μεγαλύτερη δύναμη διανομής σε σχέση με το δημόσιο ταχυδρομείο», συνεχίζουν οι εργαζόμενοι, καταγγέλλοντας ότι οι μειώσεις θέσεων εργασίας στη διανομή «αποτελεί οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης του δημόσιου ταχυδρομείου, με τελικό στόχο την ενίσχυση των ιδιωτών».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή