Καταδίκασε τις επιθέσεις σε εκκλησίες της Αιγύπτου το Σ.Α. του ΟΗΕ

Κυριακή, 09 Απριλίου 2017 21:29
UPD:21:31
EPA/KHALED ELFIQI
A- A A+

Τις «άνανδρες» επιθέσεις εναντίον δύο εκκλησιών Κοπτών στην Αίγυπτο που στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 40 ανθρώπων καταδίκασαν τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Το Συμβούλιο σε ανακοίνωσή του παροτρύνει όλα τα κράτη μέλη να συνεργαστούν με την αιγυπτιακή κυβέρνηση προκειμένου να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι δράστες των επιθέσεων, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

CNN

Τα 15 κράτη μέλη του Συμβουλίου «εκφράζουν τη συμπόνιά τους και απευθύνουν συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στην κυβέρνηση της Αιγύπτου. Εύχονται στους τραυματίες την ταχεία και πλήρη ανάρρωσή τους».

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επισημαίνουν ακόμη ότι «η τρομοκρατία σε κάθε της μορφή συνιστά μία από τις σοβαρότερες απειλές για την ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια».

Και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε τις επιθέσεις με μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Λυπήθηκα πολύ όταν έμαθα για την τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο. Οι ΗΠΑ καταδικάζουν απερίφραστα. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο πρόεδρος Αλ Σίσι θα διαχειριστεί την κατάσταση με τον πλέον προσήκοντα τρόπο» ανέφερε.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή