Νορβηγία: Αρνείται ο 17χρονος Ρώσος σχέσεις με ισλαμιστές

Κυριακή, 09 Απριλίου 2017 22:26
UPD:22:28
REUTERS/STAFF

Χθες το βράδυ, η αστυνομία της Νορβηγίας εντόπισε έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο κέντρο του Όσλο και έθεσε υπό κράτηση ένα πρόσωπο σε σχέση με την υπόθεση. 

A- A A+

Αρνείται οποιαδήποτε σχέση με ισλαμιστές εξτρεμιστές ο 17χρονος Ρώσος που είναι υπό κράτηση, καθώς φέρεται να σχετίζεται με τον εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας το Σάββατο.

Νωρίτερα, η εφημερίδα VG έγραψε, επικαλούμενη πηγές, ότι ο 17χρονος βαρύνεται με υποψίες ότι είναι υποστηρικτής της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Αποστασιοποιείται από το Ισλαμικό Κράτος και τις εγκληματικές του δραστηριότητες» δήλωσε πάντως ο δικηγόρος του νεαρού στο τηλεοπτικό δίκτυο NRK, ενώ υπογράμμισε ότι ο πελάτης του αρνείται τα όσα του προσάπτουν, ότι δηλαδή υποστηρίζει τους εξτρεμιστές.

Χθες το βράδυ, η αστυνομία της Νορβηγίας εντόπισε έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο κέντρο του Όσλο και έθεσε υπό κράτηση ένα πρόσωπο σε σχέση με την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ, μεγάλο τμήμα του κέντρου της πρωτεύουσας αποκλείστηκε, ενώ οι κάτοικοι των γειτονικών κτηρίων απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Η αστυνομία προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη του μηχανισμού.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή