Σουηδία: Σουνίτη μουσουλμάνο δικηγόρο ζήτησε ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 20:56
UPD:21:06
REUTERS/Philip O'Connor

Κεριά στη μνήμη των θυμάτων αφήνουν οι περαστικοί στο σημείο που έγινε η επίθεση.

A- A A+

Την εξαίρεση του δικηγόρου που είχε διοριστεί αυτεπαγγέλτως από τις αρχές και την αντικατάστασή του από «σουνίτη μουσουλμάνο» συνήγορο ζήτησε ο 39χρονος Ουζμπέκος που φέρεται ως δράστης της επίθεσης στη Στοκχόλμη.

Όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή, οι αρχές απέρριψαν αυτό το αίτημα.

Ο Ραχμάτ Ακίλοφ, κατηγορείται ότι το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής έκλεψε ένα φορτηγό και παρέσυρε με αυτό περίπου 20 πεζούς στην πιο πολυσύχναστη εμπορική αρτηρία της σουηδικής πρωτεύουσας, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 15. Συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στην κοινότητα Μέρστα. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης έχει ομολογήσει την πράξη του και μάλιστα εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή σκότωσε «άπιστους».

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε στις δικαστικές αρχές της Στοκχόλμης, ο διορισμένος συνήγορος Γιόχαν Έρικσον ανέφερε ότι ο πελάτης του τον απέλυσε λέγοντας ότι θέλει να τον υπερασπιστεί «ένας σουνίτης μουσουλμάνος δικηγόρος» γιατί «μόνο ένας δικηγόρος αυτού του θρησκεύματος μπορεί να εκτιμήσει τα συμφέροντά του με τον καλύτερο τρόπο».

Η δικαστής Μαλού Λίντμπλομ απέρριψε το αίτημα κρίνοντας ανεπαρκή την αιτιολόγησή του.

Ο Ραχμάτ Ακίλοφ πρόκειται να μεταχθεί το πρωί της Τρίτης ενώπιον δικαστή που θα του απαγγείλει κατηγορία.

Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή