Αίγυπτος: Στο φως έξι μούμιες και περισσότερα από χίλια αγαλματίδια

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 20:02
UPD:19/04/2017 08:11
A- A A+

Σπουδαία ανακάλυψη έκαναν αρχαιολόγοι στη νότια Αίγυπτο, αφού η έρευνά τους έφερε στο φως έξι μούμιες, ξύλινες σαρκοφάγους σε ζωηρά χρώματα και περισσότερα από χίλια ταφικά  αγαλματίδια, σύμφωνα με ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Αρχαιοτήτων.

EURONEWS

Τα ευρήματα εντόπισε η αρχαιολογική σκαπάνη σε τάφο της φαραωνικής εποχής, κοντά στην πόλη Λούξορ (Luxor ) στην Κοιλάδα των Βασιλέων, ο οποίος πιθανότητα ανήκε στον Ουσερχάτ, έναν εισαγγελέα της 18ης δυναστείας (1550-1295 π. Χ.), που έφερε τον τίτλο του «δικαστή της πόλης».  Ο τάφος είχε χρησιμοποιηθεί εκ νέου μερικούς αιώνες αργότερα επί της 21ης δυναστείας, για να τοποθετηθούν εκεί μούμιες.

«Ήταν έκπληξη που ανακαλύφθηκαν τόσα ευρήματα στο εσωτερικό του τάφου -σκεύη από άργιλο που φέρουν το όνομα του ιδιοκτήτη του τάφου, σαρκοφάγοι και μούμιες, καθώς και περισσότερα από χίλια μικρά αγαλματίδια τα οποία τοποθετούνταν μέσα στους τάφους», ανακοίνωσε ο υπουργός Αρχαιοτήτων Khaled el-Enany κατά τη διάρκεια επιτόπιας επίσκεψης που οργανώθηκε για τους δημοσιογράφους. «Ήταν σημαντική ανακάλυψη, η οποία δεν έχει ακόμα τελειώσει», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν έξι μούμιες, αλλά και άλλα ευρήματα που δείχνουν ότι μπορεί μελλοντικά να έχουμε περισσότερα», δήλωσε η Nevine El-Aref, εκπρόσωπος του υπουργείου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή