Στίβος: Αποκλεισμός ενός έτους για την Ολυμπιονίκη Ρόλινς

Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 18:28
EPA/LUKAS COCH

Η 25χρονη Αμερικανίδα ολοκλήρωσε πάντως οκτώ δοκιμασίες εκτός αγώνων το 2016 και δεν έδωσε θετικό αποτέλεσμα, ενώ πέρασε άλλες τόσες φορές από drug tests πέρυσι (φωτογραφία αρχείου).

 

A- A A+

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο Ντε Τζανέιρο στα 100μ. εμπόδια, Μπριάνα Ρόλινς, τιμωρήθηκε με ένα χρόνο αποκλεισμό, επειδή δεν κατάφερε να περάσει από την διαδικασία ξαφνικών ελέγχων ντόπινγκ, ανακοίνωσε ο αμερικανικός οργανισμός αντιντόπινγκ.

Η Ρόλινς, δεν ήταν διαθέσιμη σε τρεις δοκιμασίες ντόπινγκ το 2016, γεγονός που αποτελεί παραβίαση του κανόνα ντόπινγκ, ανέφερε η USADA στη δήλωσή της.

Η 25χρονη Αμερικανίδα ολοκλήρωσε πάντως οκτώ δοκιμασίες εκτός αγώνων το 2016 και δεν έδωσε θετικό αποτέλεσμα, ενώ πέρασε άλλες τόσες φορές από drug tests πέρυσι.

Η Ρόλινς, που θα διατηρήσει το Ολυμπιακό μετάλλιο, δεν πέρασε από εξετάσεις 13 και 27 Σεπτεμβρίου, αλλά και 27 Απριλίου, ενώ η ποινή της ισχύει αναδρομικά από τις 19 Δεκεμβρίου, που σημαίνει ότι θα χάσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Αυγούστου στο Λονδίνο.

Η αθλήτρια έλαβε την ελάχιστη δυνατή τιμωρία μετά από ακρόαση ενώπιον της American Arbitration Association (AAA). «Είναι μια δύσκολη υπόθεση επειδή περιλαμβάνει την επιβολή σοβαρής ποινής σε μία λαμπρή αθλήτρια που δεν κατηγορείται ή υπάρχει υποψία ότι χρησιμοποιεί απαγορευμένες ουσίες οποιουδήποτε είδους», δήλωσε η ΑΑΑ. «Δεν υπάρχουν αποδείξεις αποφυγής ελέγχων, απόκρυψης χρήσης ναρκωτικών ή χρήσης ναρκωτικών».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις