ΔΟΕ: Αφαιρείται το μετάλλιο της Τσερνόβα

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 18:32
UPD:18:39
EPA/DIETMAR STIPLOVSEK

Με απόφαση του CAS τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών ετών και οκτώ μηνών, ενώ ακύρωσε όλα τα αποτελέσματα που σημείωσε το διάστημα 15 Αυγούστου 2011 με 22 Ιουλίου 2013 (φωτ. αρχείου).

 

A- A A+

Χάνει το χάλκινο μετάλλιο που κέρδισε στο Πεκίνο, στο αγώνισμα του επτάθλου, η Τατιάνα Τσερνόβα.

Το δεύτερο δείγμα που έδωσε η Ρωσία αθλήτρια βρέθηκε θετικό σε χρήση της απαγορευμένης ουσίας turinabol κι ως εκ τούτου η ΔΟΕ θα της αφαιρέσει το μετάλλιο που κατάκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

Μετά την εξέλιξη αυτή το χάλκινο μετάλλιο των συνθέτων πηγαίνει στη Βρετανίδα, Κέλι Σόθερτον που ήταν 4η, ενώ το χρυσό είχε κατακτήσει η Ουκρανή, Ναταλία Ντομπρίνσκα και το ασημένιο η Αμερικανίδα, Ιλέας Φοντέν.

Ήδη, η Τσερνόβα έχει χάσει και το χρυσό μετάλλιο που κατάκτησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 στην Νταεγού της Νότιας Κορέας, καθώς και το χάλκινο μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, επίσης λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Με απόφαση του CAS τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών ετών και οκτώ μηνών, ενώ ακύρωσε όλα τα αποτελέσματα που σημείωσε το διάστημα 15 Αυγούστου 2011 με 22 Ιουλίου 2013.

Επίσης η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι «θετικός» βρέθηκε και ο Ρώσος αθλητής των 400 μέτρων, Μαξίμ Ντίλντιν, ο οποίος κατετάγη 17ος στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις