Λειτουργία του πάπα Φραγκίσκου στο Κάιρο

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Σάββατο, 29 Απριλίου 2017 13:36
UPD:16:16
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH
A- A A+

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο πάπας Φραγκίσκος τέλεσε λειτουργία σε ένα στάδιο του Καΐρου, ενώπιον χιλιάδων πιστών, σε μια περίοδο που οι χριστιανοί της Αιγύπτου έχουν μπει στο στόχαστρο εξτρεμιστών τζιχαντιστών.

Ο ποντίφικας εμφανίστηκε στο στάδιο όρθιος στο, πίσω μέρος ενός αμαξιδίου, χαιρετώντας τους πιστούς. Ήταν περιστοιχισμένος από σωματοφύλακες που φορούσαν μαύρα γυαλιά. Χαμογελαστός, ο Φραγκίσκος κατέβηκε από το όχημα για να χαιρετίσει μια ομάδα παιδιών, ντυμένων με ενδυμασίες που παρέπεμπαν στην αρχαία Αίγυπτο.

Οι πιστοί στις κερκίδες κρατούσαν σημαίες του Βατικανού και πολλοί φορούσαν λευκά κασκέτα.

Ο 80χρονος πάπας εκφώνησε την ομιλία του στα ιταλικά, ενώ ένας διερμηνέας μετέφραζε στα αραβικά.

EURONEWS

Από νωρίς το πρωί, οι πιστοί μεταφέρθηκαν στο στάδιο με λεωφορεία, περνώντας από αλλεπάλληλους ελέγχους της αστυνομίας. Πάνω από το γήπεδο των 30.000 θέσεων πετούσε συνεχώς ένα ελικόπτερο.

Χθες το απόγευμα ο ποντίφικας συναντήθηκε με τον πάπα των Ορθόδοξων Κοπτών της Αιγύπτου Θεόδωρο Β΄ και οι δυο τους προσευχήθηκαν μαζί στην κοπτική εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου που τον Δεκέμβριο είχε μπει στο στόχαστρο των τζιχαντιστών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 29 άνθρωποι.

Οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες έκαναν έκκληση για ενότητα υπενθυμίζοντας ότι οι εξτρεμιστές δεν κάνουν διακρίσεις και ότι πλήττουν τους χριστιανούς γενικά, χωρίς να διαχωρίζουν μεταξύ Καθολικών ή Ορθοδόξων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή