Ανιψιά Λεπέν κατά Ομπάμα για παρέμβαση υπέρ Μακρόν

Παρασκευή, 05 Μαΐου 2017 12:20
UPD:12:41
Wikimedia Commons/Gauthier Bouchet

«Είναι εντελώς απίστευτο σήμερα ένας Αμερικανός πρώην πρόεδρος να μπορεί να επεμβαίνει με τέτοιο τόσο άμεσο τρόπο στη γαλλική πολιτική», δήλωσε η Μαρεσάλ Λεπέν μετά την ανακοίνωση του Μπαράκ Ομπάμα ότι στηρίζει τον Εμανουέλ Μακρόν.

A- A A+

Η βουλευτίνα του Εθνικού Μετώπου Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν κατήγγειλε την Παρασκευή «την παρέμβαση» του τέως προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην προεκλογική εκστρατεία στη Γαλλία, εκτιμώντας ότι η υποστήριξη που προσέφερε στον Εμανουέλ Μακρόν «λέει πολλά» για την εξωτερική πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει ο τελευταίος.

«Είναι εντελώς απίστευτο σήμερα ένας Αμερικανός πρώην πρόεδρος να μπορεί να επεμβαίνει με τέτοιο τόσο άμεσο τρόπο στη γαλλική πολιτική», δήλωσε η Μαρεσάλ Λεπέν μετά την ανακοίνωση του Μπαράκ Ομπάμα ότι στηρίζει τον Εμανουέλ Μακρόν μέσω ενός βίντεο το οποίο αναρτήθηκε την Πέμπτη από το κόμμα του κεντρώου υποψηφίου προέδρου της Γαλλίας «Εμπρός!».

«Πιστεύω ότι αυτό λέει πολλά για το ποια θα είναι αύριο η διπλωματία και η εξωτερική πολιτική του Μακρόν, δηλαδή μια πολιτική απολύτως υποταγμένη στον ατλαντισμό, στην πολεμοχαρή πολιτική, κυρίως του ΝΑΤΟ», τόνισε η ακροδεξιά βουλευτής.

Όταν ρωτήθηκε για το δικό της μέλλον, η Μαρεσάλ Λεπέν επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά της στις βουλευτικές εκλογές, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί σύντομα από την πολιτική.

«Δηλώνω ότι θα είμαι υποψήφια. Έχω επίσης δηλώσει ότι δεν θα διστάσω να αποσυρθώ από την πολιτική ζωή. Όμως θα το κάνω την κατάλληλη στιγμή για να μην βλάψω ούτε το κίνημά μου, ούτε την εθνική μάχη που δίνουμε για τη Γαλλία», εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία του Εθνικού Κόμματος στην περίπτωση που η θεία της Μαρίν Λεπέν χάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, η Μαρεσάλ απάντησε: «δεν το έχω σκεφτεί καθόλου».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή