Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα ανεχθεί τους Κούρδους μαχητές

Συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον Ντόναλντ Τραμπ
Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 08:18
UPD:09:54
REUTERS/JOSHUA ROBERTS

Στην συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Ερντογάν ως έναν σημαντικό σύμμαχο «στη μάχη κατά της τρομοκρατίας» χωρίς ν' αναφερθεί στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Τουρκία, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου. 

A- A A+

Η Τουρκία δεν θα ανεχθεί Κούρδους μαχητές από τη Συρία στην περιοχή, είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, αποφεύγοντας ωστόσο, να σχολιάσει την απόφαση των ΗΠΑ να τους εξοπλίσουν.

Στην συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Ερντογάν ως έναν σημαντικό σύμμαχο «στη μάχη κατά της τρομοκρατίας» χωρίς ν' αναφερθεί στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Τουρκία, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου. «Έχουμε μία καλή σχέση και θα την κάνουμε ακόμη καλύτερη» δήλωσε ο Τραμπ στη διάρκεια κοινών τους δηλώσεων.

EURONEWS

Ο Ερντογάν από την πλευρά χαιρέτισε τις «εξαιρετικές σχέσεις» μεταξύ των δύο χωρών, τονίζοντας ότι η επίσκεψη του θα αποτελέσει μία «ιστορική στροφή» στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με παρατηρητές από την Ουάσιγκτον, η συνάντηση των δύο προέδρων πραγματοποιήθηκε σε θετικό τόνο, με δεδομένες τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην Τουρκία η απόφαση της Ουάσιγκτον να εξοπλίσει τους Κούρδους μαχητές της Συρίας (YPG) τους οποίους, η Άγκυρα θεωρεί ως προέκταση του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή