ΕΠΟ: Παραιτήθηκε ο Μπαξεβάνης

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017 11:51
UPD:12:09
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Για λόγους ευθιξίας, όπως αναφέρει ο ίδιος, έθεσε την παραίτησή του από την θέση του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα ο Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης.

Ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών «συνελήφθη» από τις κάμερες να πανηγυρίζει έξαλλα στον ημιτελικό του final 4 της Euroleague ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας το καλάθι του Σπανούλη με το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προβάδισμα με 74-73. Το θέμα πήρε διαστάσεις στον Τύπο και λίγες ημέρες αργότερα αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς την ΕΠΟ ο κ. Μπαξεβάνης τονίζει πως οδηγείται σε αυτή την κίνηση για «λόγους ευθιξίας και την προάσπιση του κύρους του θεσμού της Δικαιοσύνης και του κλάδου μου και μόνον», ενώ στέκεται στο γεγονός ότι οι εκδηλώσεις που προκάλεσαν τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης έγιναν εκτός των υπηρεσιακών καθηκόντων του.

Το κείμενο αναλυτικά:

«Με την παρούσα υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Αναπληρωτή Υπεύθυνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην οποία υπηρέτησα από την 01.10.2015.

Τούτο δε για λόγους ευθιξίας και για την προάσπιση του κύρους του θεσμού της Δικαιοσύνης και του κλάδου μου και μόνον. Αναφορικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα συγκεκριμένων κηνσόρων του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, τα οποία σχολίαζαν αρνητικά εκδηλώσεις μου εκτός υπηρεσιακών καθηκόντων, που άπτονται της ιδιωτικής μου σφαίρας και πυρήνα του δικαιώματος της προσωπικής μου ζωής, δηλώνω ότι ουδόλως πτοούν το Εισαγγελικό μου φρόνημα, καθόσον εξυπηρετούν αλλότριες στοχεύσεις και όχι την προάσπιση της διαφάνειας και ισονομίας  στην απονομή της αθλητικής δικαιοσύνης, την οποία ευόρκως υπηρέτησα επί 2ετία.

Επ’ αυτού δε παραπέμπω στο χειρισμό του συνόλου των υποθέσεων που χρεώθηκα κατά το χρόνο της θητείας μου και των διώξεων που άσκησα κατά τη διάρκειά της, όπως επίσης και της διαδικαστικής εξέλιξης αυτών.

Η επιχειρούμενη δε αμφισβήτηση της  αντικειμενικότητας και αμεροληψίας μου, κατά την άσκηση των ως άνω καθηκόντων μου, και μάλιστα κατά τρόπο συκοφαντικό, καταρρίπτεται ευθέως από τον τρόπο εκτέλεσης αυτών, ο οποίος ήταν σύμφωνος με το Σύνταγμα, το νόμο και τη συνείδηση μου, τεχνηέντως δε και ιδιοτελώς αποκρύπτεται από τους εν λόγω συντάκτες.

Στέφανος- Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης

Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών»

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις