Βέλη Τραμπ κατά του δημάρχου του Λονδίνου

Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2017 17:47
UPD:22:59
REUTERS/JOSHUA ROBERTS
A- A A+

Βολές κατά του δημάρχου του Λονδίνου Σαντίκ Καν εκτόξευσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποίησε μια «άθλια δικαιολογία» για να εξηγήσει μια δήλωση που έκανε στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης του Σαββάτου στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο κ. Καν ανέφερε την Κυριακή, σε μια από τις πρώτες του δηλώσεις προς τους Λονδρέζους μετά την επίθεση, ότι δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν βλέποντας αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.

Άμεσα, ο κ. Τραμπ του έγραψε στο Twitter: «Τουλάχιστον 7 νεκροί και 48 τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση και ο δήμαρχος του Λονδίνου λέει πως “δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας”!».

Εκπρόσωπος του κ. Καν απάντησε ότι ο δήμαρχος έχει «σημαντικότερα πράγματα να κάνει» από το να απαντήσει στο «κακά ενημερωμένο» μήνυμα του Αμερικανού προέδρου, ενώ ο κ. Τραμπ έγινε στόχος σφοδρών επικρίσεων από τον Τύπο για το σχόλιο αυτό.

Τη Δευτέρα ο κ. Τραμπ επανήλθε σχολιάζοντας και πάλι μέσω Twitter: «Άθλια δικαιολογία από τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν, ο οποίος έπρεπε να σκεφτεί γρήγορα για την “δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας” δήλωσή του. Τα MSM (σ.σ. αναφέρεται στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης) προσπαθούν σκληρά για να την πουλήσουν».

Ο κ. Καν εξελέγη πέρυσι δήμαρχος του Λονδίνου και έγινε ο πρώτος μουσουλμάνος που ηγείται μιας μεγάλης δυτικής πρωτεύουσας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή