Νεκρός ο Ισπανός «ήρωας του σκέιτμπορντ» στην επίθεση στο Λονδίνο

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017 18:38
UPD:18:54
REUTERS/HANNAH MCKAY

Σύμφωνα με τους φίλους του, ο Ιγνάθιο, που αγαπούσε το σκέιτμπορντ, επέστρεφε το Σάββατο από θεματικό πάρκο, όταν είδε κάτι που του φάνηκε ως ληστεία. Αμέσως έσπευσε να βοηθήσει.

 

A- A A+

O Ισπανός Ιγνάθιο Ετσεβερία, ηλικίας 39 ετών, ο οποίος αγνοείτο από το Σάββατο, σκοτώθηκε στην επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου, επιβεβαίωσαν το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών και η οικογένειά του.

«Η κυβέρνηση νιώθει βαθιά θλίψη και απογοήτευση έπειτα από την επιβεβαίωση των βρετανικών αρχών ότι ο Ιγνάθιο Ετσεβερία είναι μεταξύ των θυμάτων που σκοτώθηκαν στις βίαιες τρομοκρατικές επιθέσεις το Σάββατο στο Λονδίνο», επισημαίνει το ισπανικό ΥΠΕΞ σε δελτίο Τύπου.

Η Μαδρίτη είχε θέσει νωρίτερα σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τον χρόνο που χρειάστηκε η Μ. Βρετανία προκειμένου να αναγνωρίσει τα θύματα, επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση στην ταυτοποίηση των στοιχείων προκαλεί μεγαλύτερη θλίψη στην οικογένεια του θύματος.

Ο 39χρονος Ετσεβερία, ο οποίος διέμενε στο Λονδίνο, εθεάθη για τελευταία φορά να πηδά από το ποδήλατό του για να βοηθήσει μια γυναίκα που μαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ δεν δίστασε να τα βάλει με τον δράστη, ορμώντας εναντίον του με ένα σκέιτμπορντ, σύμφωνα με την οικογένειά της.

«Ο αδελφός μου Ιγνάθιο επιχείρησε να σταματήσει τους τρομοκράτες κι έχασε την ζωή του επιχειρώντας να σώσει τις ζωές άλλων ανθρώπων», έγραψε η αδελφή του, Ιζαμπέλ, στο προφίλ της στο Facebook.

Σύμφωνα με τους φίλους του, ο Ιγνάθιο, που αγαπούσε το σκέιτμπορντ, επέστρεφε το Σάββατο από θεματικό πάρκο, όταν είδε κάτι που του φάνηκε ως ληστεία. Αμέσως έσπευσε να βοηθήσει.

Λόγω αυτής ακριβώς της πρωτοβουλίας του 39χρονου στελέχους της τράπεζας HSBC, η οποία ειδικευόταν στη μάχη για την καταπολέμηση των δικτύων ξεπλύματος μαύρου χρήματος, το βρετανικό δίκτυο BBC του έδωσε το προσωνύμιο «ο ήρωας με το σκέιτμπορντ».

«Είμαι συγκλονισμένος από τη δολοφονία του Ιγνάθιο Ετσεβερία, τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την ηρωϊκή και παραδειγματική ενέργειά του», ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή