Δημόσιο: Οδηγός για τη διεξαγωγή της δομημένης συνέντευξης

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 16:57
UPD:17:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
A- A A+

Το «Εγχειρίδιο – Οδηγός για τη διεξαγωγή της δομημένης συνέντευξης» αναρτήθηκε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη διαδρομή www.minadmin.gov.gr – Διοικητική Ανασυγκρότηση – Ανθρώπινο Δυναμικό – Κώδικας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Το Εγχειρίδιο έχει σκοπό να εξειδικεύσει την περιγραφόμενη από τον ν. 4369/2016 διαδικασία της δομημένης συνέντευξης κατά την επιλογή προϊσταμένων, να παρουσιάσει ορθές πρακτικές και την ακολουθούμενη μεθοδολογία σε συνδυασμό με ανάλογες τεχνικές και παραδείγματα, ώστε να βοηθηθούν στον μέγιστο βαθμό τόσο τα μέλη των αρμοδίων οργάνων για την πραγματοποίηση της συνέντευξης όσο και οι υποψήφιοι.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι η διεξαγωγή της δομημένης συνέντευξης αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα για την εκτίμηση της συνολικής καταλληλότητας των υποψήφιων προϊσταμένων. Προσθέτει πως σε συνδυασμό με τα τυπικά προσόντα και την ανάλογη εμπειρία, με τη δομημένη συνέντευξη τα αρμόδια συμβούλια επιλογής προϊσταμένων θα αποκτούν ολοκληρωμένη εικόνα για την προσωπικότητα του υποψηφίου, τις δεξιότητές και την ικανότητά του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης που θα κληθεί να αναλάβει.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή