Αίτημα για παράταση φορολογικών προθεσμιών στους κατοίκους της Λέσβου

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 12:26
UPD:13:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Βαρδουλάκης Β

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου

A- A A+

Την παράταση των προθεσμιών τακτοποίησης των φορολογικών υποχρεώσεων και υποβολής φορολογικών δηλώσεων των κατοίκων της Λέσβου, που επλήγη από τον χθεσινό σεισμό, ζητεί η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, με αίτημα που απέστειλε στην υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η επιστολή της κ. Καλογήρου στην Υφυπουργό Οικονομικών

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Με την αριθ. 4229/13-06-17 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας (ΑΔΑ: 7Τ05465ΧΘ7-66Κ), κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας όλες οι Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου λόγω ισχυρής σεισμικής δόνησης που έπληξε το νησί της Λέσβου την 12 Ιουνίου 2017. Η εν λόγω απόφαση ισχύει μέχρι τις 12  Δεκεμβρίου 2017.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν μεγάλες και εκτεταμένες ζημιές σε κατοικίες, κτίρια, δημόσιες υποδομές και καταστήματα. Είναι σαφές ότι οι πληγέντες υπέστησαν και ανάλογη οικονομική επιβάρυνση, πράγμα που καθιστά  αδύνατη την ανταπόκρισή τους στην έγκαιρη τακτοποίηση των φορολογικών υποχρεώσεών τους.

Εισηγούμαστε για την έκδοση σχετικής εγκυκλίου (ΠΟΛ) για την παράταση των προθεσμιών τακτοποίησης των φορολογικών υποχρεώσεων και υποβολής φορολογικών δηλώσεων των κατοίκων της Λέσβου».                                           

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή