Διαβεβαιώσεις Γ. Σταθάκη για τον ενεργειακό εφοδιασμό

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 14:58
UPD:15:16
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Διαβεβαιώσεις ότι θα παραμείνει ομαλός ο ενεργειακός εφοδιασμός της χώρας παρείχε ο υπουργός Περιβάλλονος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη και υπεύθυνο για θέματα ενέργειας καθώς και τον Πάρι Κουκουλόπουλο, γραμματέα του Τομέα Οικονομικών του κόμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε αν προκύψει αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω του θέρους, οι μονάδες του Αμυνταίου, οι οποίες έτσι κι αλλιώς δεν λειτουργούν το καλοκαίρι, να τροφοδοτηθούν από άλλο ορυχείο.

Ανέφερε ότι θα προχωρήσει η άμεση απαλλοτρίωση υπέρ του Δημοσίου των Αναργύρων, για το λόγο αυτό αποσυνδέεται με νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΕΝ η μετεγκατάσταση της κοινότητας. Παράλληλα, θα προωθηθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη μετεγκατάσταση των Αναργύρων και της Ακρινής.

Οι Επιθεωρητές Μεταλλείων του ΥΠΕΝ βρίσκονται ήδη στην περιοχή, για την αποτίμηση της κατάστασης και ως το τέλος του μήνα θα υποβάλουν το σχετικό πόρισμα τους.

Την Πέμπτη το ΥΠΕΝ θα ανακοινώσει επίσημα τη σύσταση της ανεξάρτητης  Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που θα διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η κατολίσθηση.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την Τηλεθέρμανση του Αμυνταίου, ενώ για την ασφάλεια των κατοίκων των Αναργύρων ανέφερε ότι η ΔΕΗ έχει δεσμευθεί να παρέχει την αναγκαία χρηματοδότηση για τη φιλοξενία τους σε ξενοδοχεία, μέχρις ότου ελεγχθεί η κατάσταση των σπιτιών της κοινότητας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή