Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για «ανακριβείς εκτιμήσεις» σχετικά με τον σεισμό ζητεί ο Χρ. Σπίρτζης

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 18:06
UPD:19:54
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, κάλεσε σε ανακοίνωση του «τους πάντες να αρθούν στο ύψος της ευθύνης που απαιτούν οι περιστάσεις» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Για «ατεκμηρίωτες, αβάσιμες και ανακριβείς δημόσιες δηλώσεις και εκτιμήσεις ατόμων που επικαλούνται την επιστημονική τους ιδιότητα», σε ό,τι αφορά τον σεισμό που έπληξε τη Δευτέρα τη Λέσβο, κάνει λόγο το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καλώντας «τους πάντες να αρθούν στο ύψος της ευθύνης που απαιτούν οι περιστάσεις».

Επιπλέον ζητεί από όλους «να σεβαστούν επιτέλους τον πόνο και την καθημερινή αγωνία των ανθρώπων, ιδιαίτερα της Λέσβου και να σταματήσουν να τους δημιουργούν αδικαιολόγητο πανικό και αναστάτωση».

Για το ζήτημα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης απέστειλε προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου επιστολή, καλώντας την να προβεί στα εκ νόμου προβλεπόμενα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του υπουργού Υποδομών προς την Εισαγγελέα Αρείου Πάγου.

Αξιότιμη κ. Εισαγγελεύ,

Δεδομένης της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που έχουν περιέλθει τα νησιά της Χίου και Λέσβου από το σεισμό της 12-6-2017, η πολιτεία, παρακολουθώντας από την πρώτη στιγμή στενά την εξέλιξη του σεισμικού φαινομένου σε συνεργασία με τους επίσημους φορείς ενημέρωσής της (Εθνικό Αστεροσκοπείο κ.λ.π.), λαμβάνει εξαρχής όλα τα απαιτούμενα μέτρα με σκοπό την ασφάλεια των κατοίκων των πληγεισών περιοχών, την εφαρμογή της πολιτικής προστασίας, της εκτίμησης και αποκατάστασης των ζημιών και την κατά το δυνατό άμεση επαναφορά της ομαλότητας της καθημερινότητας της ζωής στις πληγείσες περιοχές.

Δυστυχώς, εν μέσω της κρισιμότητας της κατάστασης αυτής, άτομα επικαλούμενοι την επιστημονική τους ιδιότητα, προβαίνουν  δημοσίως σε ατεκμηρίωτες, αβάσιμες και ανακριβείς δηλώσεις και εκτιμήσεις, που παρεμποδίζουν σοβαρά το ανωτέρω έργο της και δημιουργούν αδικαιολόγητο πανικό και αναστάτωση στους κατοίκους, πλήττοντας το δημόσιο συμφέρον και ζημιώνοντας περαιτέρω ανεπανόρθωτα την οικονομία των νησιών εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου.

Μετά ταύτα, σας γνωρίζουμε όλα τα ανωτέρω και παρακαλούμε να προβείτε στα εκ νόμου προβλεπόμενα, προκειμένου η Πολιτεία ανεμπόδιστα να επιτελέσει το έργο της.

Με εκτίμηση,

Χρήστος Σπίρτζης

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή