Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τις εκλογές της ΕΠΟ

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 13:42
UPD:14:17
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Με βάση το σχεδιασμό του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού δίνεται η δυνατότητα σύγκλισης, συγκρότησης και λειτουργίας γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ, ώστε να ψηφιστούν οι απαιτούμενες καταστατικές τροποποιήσεις, ανοίγοντας ουσιαστικά δρόμο για την εκλογική διαδικασία.

A- A A+

Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει εκλογές στην ΕΠΟ και κατ΄ επέκταση την αποφυγή κυρώσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τις διεθνείς συνομοσπονδίες.

Με βάση το σχεδιασμό του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού δίνεται η δυνατότητα σύγκλισης, συγκρότησης και λειτουργίας γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ, ώστε να ψηφιστούν οι απαιτούμενες καταστατικές τροποποιήσεις, ανοίγοντας ουσιαστικά δρόμο για την εκλογική διαδικασία.

Πρόκειται για μία άκρως επιτακτική κίνηση προκειμένου να υπάρχει έγκαιρα εναρμόνιση, όπως συμφωνήθηκε με τις FIFA/UEFA, και να αποφευχθεί τυχόν αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων, αλλά και της εθνικής, από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Επίσης γίνεται κατηγοριοποίηση των εθνικών αθλητικών υποδομών, προκειμένου να υπάρξει σχετική διαδικασία αδειοδότησής τους. Αναφέρονται, μεταξύ άλλων, ζητήματα με τις χορηγήσεις αδειών στις ομάδες, τη μείωση εγγυητικής για τις ΚΑΕ, αφού μέχρι τώρα είναι μεγαλύτερη από εκείνη που ισχύει στο ποδόσφαιρο, ενώ σημαντική είναι η τροπολογία που αφορά την επιλεκτική χορήγηση τιμής ένεκεν διπλώματος προπονητή, κυρίως όταν υπάρχει συσχέτιση με ολυμπιακό μετάλλιο.

Μία τροπολογία που αφορά φυσικά τους προπονητές της Αννας Κορακάκη, Κατερίνας Στεφανίδη και του Σπύρου Γιαννιώτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο άνδρας και προπονητής της Στεφανίδη, Μίτσελ Κρίερ, που έχει δίπλωμα από αμερικάνικο πανεπιστήμιο, ταξίδεψε στο Ρίο ντε Τζανέιρο σαν τεχνικός σύμβουλος, μετά από παρέμβαση της ΓΓΑ, ενώ ο Νίκος Γέμελος έχει άδεια κολύμβησης, αλλά όχι ανοικτής κολύμβησης.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, αναμένεται να κατατεθεί νέο σχέδιο νόμου, που θα αφορά ζητήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις