Σίδνεϊ: Τσιμεντένια οδοφράγματα για αποτροπή επιθέσεων με αυτοκίνητα

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 14:17
UPD:14:26
REUTERS/STRINGER

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απειλή εναντίον του Σίδνεϊ (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Οι αρχές του Σίδνεϊ θα εγκαταστήσουν τσιμεντένια οδοφράγματα σε δημοφιλή πεζόδρομο ως μέτρο προστασίας κατά των επιθέσεων με οχήματα από εξτρεμιστές, ανακοίνωσε η αυστραλιανή αστυνομία, έπειτα από σχετικά περιστατικά που σημειώθηκαν πρόσφατα σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας εξετάζει επίσης τη λήψη πιο μόνιμων μέτρων και πιθανόν να τοποθετήσει κολωνάκια και ξύλινα παρτέρια στον πεζόδρομο Μάρτιν Πλέις, όπου βρίσκεται το πολεμικό μνημείο, τα κεντρικά γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας, το γενικό προξενείο των ΗΠΑ, ένα ξενοδοχείο και πολλά ακριβά καταστήματα.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απειλή εναντίον του Σίδνεϊ.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, φορτηγό έπεσε πάνω σε πιστούς που έβγαιναν από τέμενος του Λονδίνου - η τρίτη τέτοια επίθεση στην πόλη μετά τον Μάρτιο. Επίσης ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στην πλατεία Τάιμς της Νέας Υόρκης, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 22.

Το δημοτικό συμβούλιο του Σίδνεϊ ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την αστυνομία για να διαπιστώσει αν απαιτούνται επιπλέον κολωνάκια ή οδοφράγματα σε άλλους δημόσιους χώρους.

Περίπου 140 τσιμεντένια κολωνάκια τοποθετήθηκαν σε οκτώ πεζοδρόμους γύρω από το κέντρο της Μελβούρνης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, με στόχο τη μείωση του κινδύνου τρομοκρατικών ενεργειών, μετέδωσε το δίκτυο Australian Broadcasting Corporation.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή