Η ψυχή της Κρήτης σε ένα μουσικό πανόραμα

Στο Ηρώδειο, στις 28 Ιουνίου
Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 12:30
A- A A+

Περισσότεροι από εκατό επαγγελματίες και ερασιτέχνες οργανοπαίκτες, τραγουδιστές και χορευτές θα μεταφέρουν στη σκηνή του Ηρωδείου (Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Ακρόπολη), στις 28 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, την ψυχή της Κρήτης, μέσα από τραγούδια που συνθέτουν το μουσικό πανόραμα του νησιού και συμπυκνώνουν συλλογική μνήμη και γνώση.

Με τίτλο «Οι μουσικές της Κρήτης», η μοναδική παράσταση - αφιέρωμα στον πλούτο και την ομορφιά της κρητικής μουσικής περιλαμβάνει σκοπούς και τραγούδια αντιπροσωπευτικά των μουσικών ιδιωμάτων ολόκληρου του νησιού: ριζίτικα, ταμπαχανιώτικα με μπουλγαρί, καντάδες με βιολί και μαντολίνο, ασκομαντούρες και θιαμπόλια από τον Ψηλορείτη, αλλά και γνωστά τραγούδια από την κληρονομιά των κορυφαίων της κρητικής μουσικής. Επίσης, η παράσταση θα αναδείξει τη γυναικεία παρουσία στη μουσική παράδοση της Κρήτης, μέσα από νανουρίσματα, μαντινάδες της νύφης, αποσπάσματα από τον «Ερωτόκριτο» κ.ά..

Σε επιμέλεια προγράμματος και συντονισμό του Κώστα Παντερή και με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γωνιών Μαλεβιζιού, θα παρουσιαστούν όλοι οι βασικοί χοροί του κρητικού γλεντιού,  που χορεύονται ακόμη στις μέρες μας, αλλά και κάποιοι που έχουν στοιχεία χορευτικού ιδιώματος και χορεύονταν τοπικά με ιδιαίτερο τρόπο. Λύρες και βιολιά από τα Χανιά μέχρι το Λασίθι θα πλημμυρίσουν τη σκηνή του Ηρωδείου με μια μουσική, που παραμένει ζωντανή και εξακολουθεί να εμπνέει και να συγκινεί.

Πληροφορίες

Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη - Αθήνα, τηλ.: 210 3241807. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: από 12 έως 35 ευρώ, φοιτητικό: 7 ευρώ, άνεργοι - ΑΜΕΑ: 5 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων: κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 - εντός στοάς Πεσμαζόγλου (Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 16:00, Σάββατο: 10:00 - 15:00), καταστήματα Reload και βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, ηλεκτρονικά: greekfestival.gr, τηλεφωνικά: 210 3272000 (καθημερινά και Κυριακές: 9:00 - 21:00).

Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τα οποία εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας και ανοίγουν δύο ώρες πριν την έναρξή της.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή