Ξεκίνησε ο δευτεροβάθμιος έλεγχος στη σεισμόπληκτη Λέσβο

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 17:08
UPD:17:11
INTIME NEWS/ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
A- A A+

Ξεκίνησε ο δευτεροβάθμιος έλεγχος στη σεισμόπληκτη Λέσβο, καθώς σήμερα το υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι πρωτοβάθμιοι έλεγχοι στο σύνολο των περιοχών του νησιού που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό.

Ειδικότερα, σήμερα διενεργούνται δευτεροβάθμιοι έλεγχοι στις Τ.Κ. Ακράσι, Αμπελικό, Βρίσα, Λισβόρι, Πλωμάρι και Σταυρός, στις οποίες καταγράφηκαν επικινδύνως ετοιμόρροπα κτήρια, προκειμένου να διευκολυνθεί και το έργο των κατεδαφίσεων.

Στη Βρίσα πραγματοποιήθηκε δευτεροβάθμιος έλεγχος από την πρώτη ημέρα στα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτήρια και δευτεροβάθμιος, παράλληλα με τον πρωτοβάθμιο έλεγχο.

Το σύνολο των αυτοψιών που διενεργήθηκαν από 13 Ιουνίου έως και 25 Ιουνίου στη Λέσβο από τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των τοπικών φορέων έφτασε στις 1986.

Ειδικότερα:

Διενεργήθηκαν μέχρι και σήμερα 1986 αυτοψίες στο νησί της Λέσβου. Κρίθηκαν κατοικήσιμα 871 κτίσματα και μη κατοικήσιμα 1.115.

Από το σύνολο των αυτοψιών, 1.750  αφορούν  κατοικίες, από τις οποίες 774 κρίθηκαν κατοικήσιμες και 976 μη κατοικήσιμες. Οι υπόλοιπες αφορούν σε επαγγελματικούς χώρους, ιερούς ναούς και λοιπά κτίρια και αποθήκες.

Τυχόν αιτήσεις που δεν έχουν εξεταστεί, θα εξεταστούν κατά τον δευτεροβάθμιο έλεγχο.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή