Το ΥΠΠΟΑ αναζητεί εναλλακτική πρόταση για τη συναυλία του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» στο Ηρώδειο

Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 20:22
UPD:21:50
A- A A+

Το υπουργείο Πολιτισμού, αναζητεί εναλλακτική πρόταση για την εκδήλωση του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» στο Ηρώδειο, με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Στέφανο Κορκολή, αφού το αίτημα του Συλλόγου προς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) για παραχώρηση του Ηρωδείου τον Σεπτέμβριο απορρίφθηκε.

Η διαδικασία τροποποιήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς «το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο μνημείο κατά τη φθινοπωρινή περίοδο οριστικοποιείται κάθε έτος κατόπιν σειράς συνεδριάσεων του ΚΑΣ, το οποίο εξετάζει τροποποιήσεις μετά την αρχική συνεδρίαση, τροποποιήσεις οι οποίες αφορούν κυρίως στις ημερομηνίες» αναφέρει, σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

«Την Τρίτη 27 Ιουνίου, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο εξέτασε αιτήματα φορέων για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο) κατά τη φθινοπωρινή περίοδο του 2017.

Ο αριθμός των αιτημάτων φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και έφτασε τα 54 αιτήματα, αριθμός σχεδόν διπλάσιος όλων των περασμένων ετών. Το πλήθος των αιτημάτων εξετάστηκε κατ’ αρχάς από την ειδική επιτροπή που συγκροτείται στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Τα μέλη του ΚΑΣ αποδέχτηκαν τις προτάσεις της ειδικής Επιτροπής εκτός ελαχίστων περιπτώσεων.

Κατά την αντιμετώπιση του αιτήματος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο “Η ΕΛΠΙΔΑ”, ελήφθη υπ΄ όψιν το δεσμευτικό αίτημα του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» σχετικά με την ανελαστική ημερομηνία της 20ής Σεπτεμβρίου για την πραγματοποίηση της μουσικής εκδήλωσης, όπως αυτό παρουσιάστηκε από τους εκπροσώπους του φορέα, λόγω της παρουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπό την αιγίδα του οποίου έχει τεθεί η εκδήλωση.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επισημαίνει ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο μνημείο κατά τη φθινοπωρινή περίοδο οριστικοποιείται κάθε έτος κατόπιν σειράς συνεδριάσεων του ΚΑΣ, το οποίο εξετάζει τροποποιήσεις μετά την αρχική συνεδρίαση, τροποποιήσεις οι οποίες αφορούν κυρίως στις ημερομηνίες.

Επομένως, η όλη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί εγκαίρως σε επόμενες συνεδριάσεις του Συμβουλίου.

Στο μεταξύ, το ΥΠΠΟΑ, αναγνωρίζοντας τη σημαντική φιλανθρωπική προσφορά του Συλλόγου “Η ΕΛΠΙΔΑ”, βρίσκεται σε συνεννόηση με την Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς και με τον Σύλλογο, για την εξεύρεση εναλλακτικής πρότασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή