Ποτάμι για Κυπριακό: H πεισματική εμμονή της Τουρκίας οδήγησε στο «ναυάγιο»

Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 12:46
UPD:12:57
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Την «πεισματική εμμονή της Τουρκίας» η οποία «οδήγησε στην αποτυχία των προσπαθειών» για το Κυπριακό αποδοκιμάζει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του για το «ναυάγιο» της Διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το Ποτάμι, «αν και υπήρχαν οι προϋποθέσεις για μια ευτυχή κατάληξη, η πεισματική εμμονή της Τουρκίας στη διατήρηση της συνθήκης εγγύησης και των στρατευμάτων της στην Κυπριακή Δημοκρατία, και μετά την έναρξη ισχύος της νέας συμφωνίας, οδήγησε στην αποτυχία των προσπαθειών όσων επιθυμούσαν μια πραγματική λύση και όχι την δημιουργία ενός τουρκικού προτεκτοράτου στην ανατολική Μεσόγειο».

«Οι προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ήταν αξιέπαινες. Δυστυχώς, οι μεθοδεύσεις της Άγκυρας που συνεπικουρούνταν και από τρίτους που -για δικούς τους λόγους- δεν ευνοούν την πλήρη ανεξαρτησία της Κύπρου, έφεραν τα πράγματα στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα» επισημαίνει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Τονίζει παράλληλα ότι «δεν είναι η στιγμή για την εκτόξευση εσωτερικών κατηγοριών και την απόδοση ευθυνών» αλλά «η στιγμή της περισυλλογής και της σωστής προετοιμασίας για τα επόμενα βήματα, όταν αυτά καταστούν εφικτά».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή