Όλγα Κεφαλογιάννη: «Η Κυβέρνηση προσβάλλει δημιουργούς και καλλιτέχνες»

Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 16:35
UPD:16:35
A- A A+

Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη, σχετικά με την κατάθεση του σχεδίου νόμου για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα με τη διαδικασία του επείγοντος στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για περισσότερο από ένα χρόνο, δημιουργοί και χρήστες περιμένουν, με αγωνία, το σχέδιο νόμου για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, καθώς και την ενσωμάτωση της σχετικής Κοινοτικής Οδηγίας.

Όλο αυτό το διάστημα, η Κυβέρνηση έκανε διαρκείς πειραματισμούς και συνεχείς αλλαγές στο σχέδιο νόμου λόγω των σκληρών παρασκηνιακών συγκρούσεων ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ, που προκάλεσαν σοβαρά και δυσεπίλυτα προβλήματα σε δημιουργούς και χρήστες.

Χθες το βράδυ, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατέθεσε το σχετικό σχέδιο νόμου για ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος.

Προφανώς η απούσα, τόσο καιρό, υπουργός Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου με αυτήν την κίνηση έχει ως μοναδικό της στόχο, να μην μπορέσουν  όσοι θέλουν να καταθέσουν τις απόψεις τους διεξοδικά στη Βουλή.

Η απαξίωση του διαλόγου από την Κυβέρνηση, η αδιαφορία της προς τις ορθές κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τελικά η προσβολή προς δημιουργούς, καλλιτέχνες και όλους τους ενδιαφερόμενους είναι μεγάλη.

Τα υπόλοιπα στη Βουλή».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή