Φώφη Γεννηματά: Ο Τσίπρας δεν έχει καμία σχέση με την κεντροαριστερά

Κυριακή, 09 Ιουλίου 2017 13:13
UPD:14:06
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

«Η Δημοκρατική Παράταξη ανακάμπτει, αποκτά δυναμική και ξανακερδίζει τον προοδευτικό χώρο που δεν προσφέρεται πια για λεηλασία ούτε από την  δεξιά ούτε από την δήθεν αριστερά», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Ακόμη, είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει καμία σχέση με την κεντροαριστερά, χαρακτήρισε την πολιτική του ως «συντηρητική δεξιά πολιτική» και πρόσθεσε ότι έχει προδώσει όλες τις αξίες της αριστεράς, «έχει κάψει την ελπίδα» του ελληνικού λαού στον οποίο δεν αξίζει η παραίτηση και καθημερινά «γίνεται όλο και περισσότερο "ένα" με τον συγκυβερνήτη του κ. Καμμένο».

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την «αλλοπρόσαλλη πολιτική του πισωγύρισε τη χώρα» και πως υλοποιεί τις πολιτικές που του επιβάλλουν οι πιο συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης.

Επίσης, παρατήρησε πως ό,τι «περνάει» (ως μέτρα) είναι «αυτά που αρνήθηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» και σημείωσε ότι «με τις καθυστερήσεις της αξιολόγησης μεγάλωσε ο λογαριασμός».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΔΗΣΥ από την κοινωνική βάση, πρόσθεσε ότι ο μόνος που ανοιχτά έχει πει ότι θα πράξει το ίδιο είναι ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ αναφορικά με τον Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι «δεν επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ, αλλά με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών συμμετέχει στη ΔΗ.ΣΥ».

Σε ό,τι αφορά το συνέδριο της ΔΗΣΥ είπε ότι αυτό ήταν πολιτικό και προγραμματικό, αποσαφήνισε ότι η ΔΗ.ΣΥ δεν είναι «ένωση προσώπων» και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η ένωση της κοινωνικής βάσης της παράταξης και η ενοποίηση του κατακερματισμένου χώρου της κεντροαριστεράς.

«Επικοινωνούμε ξανά με τους προοδευτικούς ανθρώπους που εξαπατήθηκαν από τον κ. Τσίπρα και τα ψέματά του και σήμερα ζουν έναν εφιάλτη. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους εμείς έχουμε το χέρι απλωμένο, νοιαζόμαστε για τα προβλήματά τους και τους καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις τους μαζί μας», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή