Φώφη Γεννηματά: Κάτω τα χέρια από τη Δικαιοσύνη

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 11:59
UPD:12:11
SOOC/Nikos Libertas

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά

A- A A+

Να σταματήσουν τις «απροκάλυπτες επιθέσεις» κατά του θεσμού της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της καλεί τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς της κυβέρνησης η Φώφη Γεννηματά.

«Η κυβέρνηση προσβάλει βάναυσα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Έχουν υπερβεί κάθε όριο» αναφέρει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε σχετική ανακοίνωσή της, καλώντας τους κυβερνώντες «να σεβαστούν επιτέλους το κράτος δικαίου και την αρχή της διάκρισης των εξουσιών».

«Δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία για τα πραγματικά σχέδια των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Επιδιώκουν να αλώσουν τους θεσμούς. Να μετατρέψουν την δικαστική εξουσία σε υποχείριο και εκτελεστή των σχεδίων τους  και να την εκθέσουν σε μερίδα της κοινής γνώμης. Για να το πετύχουν καταπατούν κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών, προσβάλλουν την ανεξαρτησία δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, τους απειλούν, προσπαθούν να τους εκφοβίσουν, να τους χειραγωγήσουν» σημειώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Εγκαλεί επίσης την κυβέρνηση για το γεγονός ότι «χωρίς αιδώ, διορίζει την μέχρι πρότινος Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, επικεφαλής της Δικαιοσύνης, υπάλληλο στο Νομικό γραφείο του Πρωθυπουργού», ενώ την ίδια ώρα «δηλώνουν  με θράσος ότι αποφάσεις της δικαιοσύνης αποτελούν θεσμικά εμπόδια».

«Όλα αυτά με ευθύνη του κ. Τσίπρα και του συγκυβερνήτη του και αιχμή του δόρατος τον νυν αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, πρώην στέλεχος των Κυβερνήσεων Καραμανλή, καθώς και το γνωστό για το απεχθές ύφος και ήθος κυβερνητικό στέλεχος» συνεχίζει η κ. Γεννηματά για να καταλήξει:

«Θα βρουν απέναντι όλη την Ελληνική κοινωνία που διψά για περισσότερη δημοκρατία, με σεβασμό του Συντάγματος και της δημοκρατικής τάξης. Κάτω τα χέρια από την Δικαιοσύνη, το μεγάλο κάστρο της Δημοκρατίας».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή