Αίγυπτος: Ένοπλοι σκότωσαν πέντε αστυνομικούς σε επίθεση νότια του Καΐρου

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 14:45
UPD:14:47
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν από επίθεση ενόπλων σε σημείο ελέγχου της αιγυπτιακής αστυνομίας στην περιοχή αλ-Μπαντράσιν της επαρχίας Γκίζα, 30 χλμ. νότια του Καΐρου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA και το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι ένοπλοι ήταν τρεις και επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, ενώ τα θύματα ήταν δύο αξιωματικούς της αστυνομίας και τρεις νεοσύλλεκτοι, μετέδωσε το πρακτορείο επικαλούμενο πηγή ασφαλείας.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση. Αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας πολεμούν το τοπικό παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή του βόρειου Σινά. Οι επιθέσεις έχουν επεκταθεί και σε άλλα μέρη της Αιγύπτου.

Εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί από το 2013 στη χερσόνησο του Σινά. Τουλάχιστον 23 στρατιώτες σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα όταν παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα εξερράγησαν σε δύο σημεία ελέγχου στην περιοχή, σε μια επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Ήταν μία από τις πιο αιματηρές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή