ΠΑΣΟΚ: Θλίψη και αποτροπιασμός για τα έκτροπα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 10:50
UPD:10:50
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Τη «θλίψη» και τον «αποτροπιασμό» του για «τα έκτροπα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας» μετά από την εισβολή αντιεξουσιαστών, εκφράζει ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ.

«Αντιεξουσιαστές εισβάλλουν στα γραφεία της διοίκησης για να εμποδίσουν τη διαδικασία διενέργειας δημόσιου διαγωνισμού που αφορά σε κτίριο του Πανεπιστημίου το οποίο… έχουν καταλάβει εδώ και καιρό οι αντιεξουσιαστές. Είναι σαφές ότι τέτοια φαινόμενα δεν είναι ανεκτά» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του, προσθέτοντας:

«Περιμένουμε ακόμα την αυτονόητη καταδίκη από τον υπουργό Παιδείας και το τμήμα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός αν συντάσσονται με τον κ. Τόσκα, θεωρώντας το μεμονωμένο περιστατικό, παρόμοιο με τους πρόσφατους βανδαλισμούς στην Ερμού».

Όπως σημειώνει ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ «ενέργειες του κοινού ποινικού δικαίου πρέπει να αντιμετωπίζονται αυτεπάγγελτα από τους έχοντες την ευθύνη για την τήρηση της τάξης για να μη συγχέουν κάποιοι έντεχνα την έννοια του ασύλου με την ασυλία στην ανομία».

«Το δημόσιο πανεπιστήμιο πρέπει να περιφρουρηθεί από την πολιτεία και την κοινωνία, να αφεθεί να αναπτυχθεί στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον και να αποτελέσει το συγκριτικό μας πλεονέκτημα για φυγή προς τα εμπρός. Δυστυχώς η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δε δείχνει να συμμερίζεται αυτή την άποψη. Ίσως, επιλέγει τη σιωπή της συγκάλυψης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή